--> Великий піст – 2020: каші | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Великий піст – 2020: каші

0
-7
Великий піст – 2020: каші
Монастирська
Замочити на кілька годин 3 види круп: гречку, рис і перловку. Відварені гриби, натерту сиру моркву і цибулю підсмажити на олії. У товстостінну каструлю чи гусятницю класти шарами крупу і овочі, посолити, поперчити, залити грибним бульйоном чи водою за 3 см вище круп. Тушкувати на слабкому вогні 20 хв. Закутати в рушник.

Плов із сардиною
На дно каструлі налити олії і всипати сухий не промитий рис. Обсмажити протягом 10-15 хвилин, помішуючи. Тим часом закип’ятити воду. Рис набуде коричневого кольору. Залити його окропом і пильнувати, доки не підніметься. У процесі варіння додати спеції, лаврове листя, овочеву засмажку, томатний соус. Наприкінці покласти відділені від кісток сардини. Їх можна замінити обсмаженими шматочками рибного філе.

Перловка з шампіньйонами
2 скл. перловки, півкілограма шампіньйонів, цибулина, 1 ст. ложка соєвого соусу, олія, сіль до смаку.
Перед приготуванням крупу треба гарно промити, а потім розпарити. Для цього друшляк із крупою поставити над киплячою водою, накрити кришкою і залишити на 20 хвилин. Після цього в каструлю налити 4 скл. води, посолити, додати 1 ст. ложку олії та крупу. Заварити і томити на слабкому вогні 20 хвилин. Тим часом приготувати овочево-грибну засмажку. Додати її у кашу, влити соєвий соус і томити під кришкою протягом години.

Булгур з овочами
Півсклянки булгуру, цибулина, болгарський перець, 2-3 пера зеленої цибулі, 1-2 зубці часнику, 0,5 ч. ложки куркуми, олія, сіль, перець.
Крупу залити склянкою води, поставити на слабкий вогонь. Цибулю покраяти і обсмажити в олії. Всипати порізаний соломкою перець і смажити 5 хвилин. Наприкінці додати часник і смажити не більше 1 хвилини. Додати заправку у кашу, всипати куркуму і накрити кришкою. Готувати, доки крупа не вбере воду і не стане м’якою. Посипати кашу посіченою зеленою цибулькою.

Горохове пюре
300 г сухого гороху, 2 цибулини, 200 г борошна, олія, сіль до смаку.
Горох замочити на ніч у воді, зранку кілька разів промити. Викласти у каструлю, залити водою і довести до кипіння. Вимкнути вогонь, накрити кришкою і залишити на півгодини. Воду злити і додати окріп, щоб вода покрила горох на 3-4 см. Варити до готовності, при потребі доливаючи воду.
Цибулю порізати кружальцями, викласти в торбинку з борошном. Потрясти, щоб кружальця покрилися борошном. Обсмажити цибулю в киплячій олії до золотистого кольору. Посипати нею готове пюре.

Ячна каша з маком і медом
300 г ячної крупи, 70 г маку, 1 ст. ложка меда, дрібка солі.
Промиту крупу залити 3 скл. води, додати дрібку солі і варити на середньому вогні, доки не почне утворюватися слиз. Зайву воду злити і варити, помішуючи, доки каша не загусне. Тим часом запарити мак і розтерти за допомогою блендера. (До кожної столової ложки маку додають чайну ложку окропу). В розм’яклу кашу додати мак і мед, варити 5-7 хвилин, постійно помішуючи.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ


Великий піст – 2020: голубці Великий піст – 2020: голубці
21 березня, 2020, 09:00
1
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні