Страви на грилі

0
-1
Страви на грилі
Скумбрія
Одна рибина, сіль і перець до смаку, півлимона, часник, олія.
Рибу вимочити у холодній воді, випотрошити, видалити зябра і очі. Замаринувати з сіллю, перцем і лимонним соком на 20-30 хвилин. Обсмажити на решітці протягом 25 хвилин. Під час готування збризнути лимонним соком.
До цієї закуски смакуватимуть підсмажені на грилі скибки хліба, натерті часником із олією.

Гомілки
На 1 кг гомілок: 300 мл червоного сухого вина, 3 ст ложки меду, 1 ст л гірчиці, 2 ст ложки соєвого соусу, 2-3 зубці часнику, 2 лаврові листки, дрібка кориці, сік з половинки лимону, сіль, суміш перців мелена.

Гомілки помити, обсушити, наколоти голкою чи спицею та скласти в глибоку миску. Додати мед, гірчицю, сіль, спеції, соєвий соус, лимонний сік. Вичавити часник, покласти поламані лаврові листочки. Ретельно все перемішати, втираючи суміш у гомілки. Залити все вином, щоб воно майже повністю вкрило гомілки. Залишити маринуватися на 2-3 години.

Смажить на решітці, доки шкірка не підрум’яниться з обох боків. Час від часу поливати гомілки маринадом. Аби переконатися, що м’ясо не сире, слід зробити маленький надріз ножем. Якщо не виступає кров, а виділяється лише прозорий сік – курячі ніжки готові!


Курячі крильця

На 1 кг курячих крилець: 500 мл світлого пива, 5-6 ст ложок меду, 5-6 ст ложок томатного соусу або кетчупу, 5-6 зубчиків часнику, сіль, суміш перців.

Крильця помити і поділити на фаланги. Для маринаду часник пропустити через прес, суміш перців вимішати з сіллю, кетчупом і медом. Соус ретельно вимішати і намастити крильця. Влити пиво, вимішати і відставити на 1 годину. Крильця смажити на решітці, доки не зарум‘яняться.


Реберця

На 2 кг реберець: 3,5 л води, 250 г меду, 0,5 скл кетчупу, 2 лимони, 0,5 ч ложки бальзамічного соусу.

Реберця звільнити від плівки і порубати на порційні шматки по 10-20 см уздовж. Викласти у велику каструлю, залити водою і додати 3,5 ст ложки солі. Відварити протягом 20 хвилин із моменту закипання.
Тим часом приготувати соус: у мисці змішати кетчуп, мед, лимонний сік, сіль, оцет і перець. Маса має вийти однорідної консистенції.

Відварені реберця відкинути на друшляк і обсушити серветкою. Вкинути у миску із соусом і добре вимішати. Смажити на решітці протягом 20 хвилин, періодично перевертаючи.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні