У Луцьку не курсує чимало маршруток. ФОТО

6
1
У Луцьку не курсує чимало маршруток. ФОТО
Відсьогодні, 11 грудня, в маршрутках і тролейбусах Луцька встановлені пристрої для безготівкової оплати проїзду.

Цьому передував місячний тестовий період, протягом якого пристрої працювали лише в тролейбусах, адже перевізники відмовились встановлювати систему для безготівкової оплати, пише ІА "Волинські новини".

Згодом Луцька міська рада дійшла згоди в цьому питанні з перевізниками, і більшість з них встановили зчитувачі карток і системи моніторингу. Проте в останній момент окремі перевізники навідріз відмовились співпрацювати, тому договір з ними розірвали.

Зокрема, йдеться про перевізників, які повністю чи частково забезпечували маршрути № 3, 9, 9-а, 11, 17-а, 19, 24, 25, 26, 26-а, 28, 29, 32. У зв’язку з цим, КП «Луцьке підприємство електротранспорту» внесено зміни у рух тролейбусів, аби в місті не відбулось транспортного колапсу.

Відсьогодні пристрої безготівкової оплати мають працювати у всіх маршрутних таксі, проте ще тиждень лучани мають право оплачувати проїзд готівкою.

За станом на 8 ранку на вулиці Володимирській (район МКС) - зупинки переповнені людьми. Не всі лучани знають, в чому причина відсутності маршруток.
район МКС
район МКС


Підійшов тролейбус №12. Практично вільний. Можна зробити висновок, що люди психологічно звикли доїжджати на маршутках і не дуже поспішають на тролейбуси.
вулиця Володимирська
вулиця Володимирська


За словами лучан, на проспекті Соборності - транспортний колапс. Маршруток дуже мало, і ті - переповнені. На зупинках не зупиняються. Люди намагаються вирішити проблему за допомогою служби таксі, однак машину викликати - також проблема.
район ЛПЗ
район ЛПЗ


Район ЛПЗ. Відсьогодні на маршрути не вийшли автобуси №9, 11 і 10. Курсує всього кілька автобусів №28.

Зупинки переповнені людьми. На перших трьох від кінцевої зупинках автобус заповнюється пасажирами повністю і на наступних, не проїхавши навіть половини мікрорайону, вже не зупиняється.

Більшість лучан чекає на тролейбуси. Валідатори у маршрутках працюють справно. Приблизно 50 на 50 пасажирів оплачують проїзд готівкою та за допомогою е-картки.


Зі слів лучан, ситуацію реально рятують автобуси за маршрутом 251. З тролейбусами - трохи гірше.


За станом на 8.40 в районі ЛПЗ людей на зупинках помітно поменшало. Нестачу автобусів за маршрутами № 9, 11 та 10 компенсовують тролейбуси №1 та №2, а також декілька автобусів № 28. Згідно зі спостереженнями, більшість пасажирів оплачують проїзд готівкою.
Район ЛПЗ
Район ЛПЗ


У напрямку від проспекту Соборності до Київського майдану - зупинки та маршрутки переповнені людьми. Більшість розраховується готівкою.
Київський майдан
Київський майдан

переповнений тролейбус №12
переповнений тролейбус №12


В тролейбус №15 неможливо втиснутися вже на Соборності.

Частково відрізаними від транспортного сполучення виявилися мешканці села Липини.

На фото - кінцева зупинка автобусу за маршрутом №9а. Зі слів місцевих мешканців, сьогодні на роботу чи навчання люди дістаються на власних авто або на таксі.
вулиця Гнідавська
вулиця Гнідавська


За станом на 9.30 на проспекті Соборноності біля Салюта людей на зупинці більше, ніж зазвичай.
проспект Соборності
проспект Соборності


Зі слів лучан, з 40-го кварталу доїхати проблематично. Люди йдуть на зупинки на проспекті Соборності.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
дякую, зробив вихідний за власний рахунок. Слава Україні.
Відповісти
Треба поки йти по такому шляху як пішла розумна влада у містах: Рівному, Тернополі та Львові. Запровадила альтернативну оплату за проїзд на протязі 12 місяців з моменту введення е-квитка, це проїзд у міському транспорті: за готівку, по е-квитках, з допомогою додатку у смартфонах та по посвідченню пільговика та пенсіонера. На протязі одного можливо двух років проїзд населення цих міст поступово буде переходити тільки на е-квитки.
Відповісти
Це не пасажири проти цього а перевізники, Нічого страшного не сталось, за деякий час фінансові втрати будуть такі що перевізники погодяться в відкриту працювати.
Відповісти
Не хочуть їздити з валідаторами-виперти геть з міста щоб і не забруднювали повітря!
Відповісти
Договір розірвали вже давно, то чому не було оголошено тендер на ці всі маршрути.
Бажаючі їх замінити є. Проблема в міській раді. Як на мене, то це лобіювання чиїхось інтересів.
Відповісти
Ідея непогана. Скільки мільйонів витратили на ці валідатори а ще скільки поклали в карман? Спочатку потрібно було оновити тролейбусний парк , закупити нові тролейбуси на ці мільйони. А потім вже йти до Європи. Де Ви бачили, щоб ржаве корито їздило по Європі.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні