Чому луцькі перевізники бояться ставити валідатори

2
-6
Чому луцькі перевізники бояться ставити валідатори
Водій луцької маршрутки №26а, яка перестала курсувати, Роман Черняк стверджує, що перевізники бояться ставити валідатори, тому що їм доведеться платити водіям повну заробітну плату офіційно. Відповідно потрібно платити великі податки, на які в перевізників немає грошей.

Про це Роман Черняк розповів інформаційному агентству «Конкурент».

Чоловік розповідає, що абсолютно не проти валідаторів та системи, яку ввели у місті. Вважає, що її раніше потрібно було вводити. Але не таким чином.

«Я не бачу сьогодні перевізника шахраєм. А його намагаються таким зробити. Таким його показують по телевізору, так про нього пишуть. Кажуть всі, що перевізники шантажують, але я не бачу, в чому його шантаж. Він закрив свій бізнес і продає свої автобуси. Це шантаж? Це ліквідація підприємства. Люди працювали над цим багато років. І багато людей просто втратили роботу. Моя думка така, що міська рада перевізника завжди душила. Мій батько також був перевізником. І ставили таки умови, що перевізник був змушений виживати. І ціна проїзду регулюється міською радою. Я розумію, що люди просто більше платити не можуть. Але від цього програє перевізник. Тому що всі витрати він бере на себе. Чому ми не можемо обновити парк? А тому, що це не вигідно, перевізник також хотів би поставити новий гарний автобус і менше його ремонтувати, затрачати на це час. Проте все це неможливо. Чому транспортний колапс? Я думаю тому, що міська рада не хоче взяти на себе ризики. Наприклад, на два місяці дати дотацію якусь, підняти ціну проїзду, бо це не популярне рішення. Але я впевнений на 100%, що вони скоро прийдуть все одно до цього», – вважає Роман Черняк.

Зі слів співрозмовника, перевізники дійсно бояться ставити валідатори тому, що їм доведеться платити водіям повну заробітну плату офіційно. І бояться вони тому, що знають, що не зможуть заплатити податки, бо у них просто на це немає грошей.

Нагадаємо, виконком Луцької міської ради ухвалив рішення про розірвання договорів на перевезення пасажирів луцьким «АТП 10701». Це підприємство обслуговує три маршрути: №3, №9 та №26а.

На маршруті №26а їздили Роман Черняк і його батько Ігор Черняк. До 31 грудня Роман перебуває у відпустці. А от батько Ігор Черняк уже звільнений. Чоловікові лишилося три роки до пенсії. Що робити далі – колишні водії не знають.

З ініціативи небайдужих жителів Вишкова район забезпечений маршруткою №26, яка курсує звідти до Променя. Кілька разів вона заїжджає і на міжрайбазу, але оскільки й досі немає чіткого графіка, люди не знають, чекати їм маршрутку чи йти пішки. До речі, цікавим лишається і той факт, що ця маршрутка і досі не оснащена валідатором. У ній можна розраховуватися лише готівкою. Це викликає багато запитань.

«Кажуть, що цей маршрут зараз збитковий. Ніколи в це не повірю. Замість 5 автобусів їздить один і він збитковий? Єдине, у що можна повірити, це те, що немає графіка, тому їздить менше людей», – розповідає водій маршрутки №26а Роман Черняк.

Також нагадаємо, що лучанка Інна Міщук зареєструвала петицію, в якій просить відновити рух маршрутного таксі №26а (Старий ринок – Міжрайбаза). За чотири дні її підписали 167 чоловік за необхідної кількості для розгляду міською радою 300. До кінця збору підписів ще 10 днів.

Роман Черняк
Роман Черняк


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Рома ти молодець!
Відповісти
Взагалі то за не неофіційно працюючого робітника передбачений чималий штраф! Перевізник штрафу не боїться а сплачувати чесно податки боїться!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні