На Волині звільнена зі скандалом директорка працюватиме у школі. ВІДЕО

1
3
На Волині звільнена зі скандалом директорка працюватиме у школі. ВІДЕО
Звільнена Ківерцівською районною радою з посади директора школи села Озеро Світлана Степанюк працюватиме вчителем зарубіжної літератури у цій школі.

Таке рішення ухвалив Волинський апеляційний суд, розглянувши апеляцію на рішення Ківерцівського районного суду від 20 травня цього року про поновлення вчительки на роботі. Про це йдеться в сюжеті телекомпанії «Аверс».

Ще у листопаді 2018 року з посади директора навчального закладу зі скандалом звільнили Світлану Степанюк. Батьки та вчителі звинувачували жінку в моральному тиску та несправедливому оцінюванні учнів. За два тижні після звільнення з посади директора жінка прийшла до школи, щоб викладати дітям зарубіжну літературу. Однак її не допустили до роботи. Мовляв, якщо звільнили з посади директора – автоматично звільнили з посади вчителя.

Колишня директорка пішла до суду. Там постановили, що жінка таки залишилася на посаді вчителя і має право викладати.

З таким рішенням не погоджується нинішнє керівництво школи, тож подало апеляцію на рішення суду першої інстанції.

У Волинському апеляційному суді сторону навчальний заклад представляли новий директор Озерівської школи Іван Носко і заступник директора Неля Квач.

За словами Нелі Квач, Світлану Степанюк прийняли на роботу в 1994 році в Озерівську середню школу вчителем зарубіжної літератури. Потім така установа була ліквідована. І в 2004 році Світлану Степанюк призначили директором уже в установу з іншою юридичною назвою – Озерівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів. Отож, на переконання завуча, Світлана Степанюк не мала права суміщати дві посади в новій установі.

Проте Світлана Степанюк доводила в суді, що вона була керівником школи і паралельно викладала. Відтак коли в листопаді 2019 року рішенням Ківерцівської районної ради її звільнили з посади директора Озерівської загальноосвітньої школи, вона, на її переконання, залишилася вчителем цієї школи. Перешкоджання викладати в школі вона розцінює як порушення її конституційного права на працю.

Звільнили з посади директора Світлану Степанюк 30 листопада 2018 року.

«Після лікарняного 13.12.2018 року я прийшла в школу, щоб приступити до виконання своїх посадових обов’язків згідно фаху вчителя зарубіжної літератури. Ніхто мене з цієї посади не звільняв. Я хочу зазначити, що 13.12.2018 Квач Неля Іванівна не допускала мене до виконання моїх посадових обов’язків, про що є відеофіксація».

Людмила Гуріна, адвокат Світлани Степанюк, на суді заявила, що неправильно стверджувати, ніби звільнивши з адміністративної посади директора Степанюк, її автоматично звільнено з посади вчителя. Таке припущення, на її переконання, не ґрунтується на законі.

Волинський апеляційний суд залишив апеляційну скаргу завуча Нелі Квач без задоволення, а рішення Ківерцівського районного суду від 20 травня 2019 року – без змін.

Отож, уже в понеділок, 16 вересня, Світлана Степанюк може вийти на роботу вчителем школи села Озеро.

Більше – у сюжеті.



Нагадаємо, в травні 2018 року у Озерівській школі розгорівся скандал через директорку навчального закладу. Батьки звинуватили її у тому, що та роками принижувала дітей і змушувала вчителів занижувати школярам оцінки.

Наприкінці серпня 2018 року відбувся публічний звіт директорки. Після обговорення більшістю голосів батьки учнів та педагоги школи висловили недовіру директорці навчального закладу.

У листопаді 2018 року батьки учнів села Озеро Ківерцівського району не пускали дітей до школи на знак протесту.

Врешті-решт 30 листопада 2018 року на 29-й позачерговій сесії Ківерцівської районної ради Світлану Степанюк звільнили з посади директора школи села Озеро.

Та відбувши лікарняний, 13 грудні 2018 року Світлана Степанюк прийшла до школи, аби продовжувати працювати тут вчителем зарубіжної літератури. До школи її не пустили, відтак Світлана Степанюк подала до суду.

У серпні 2019 року школу села Озеро Ківерцівського району очолив Іван Носко, який раніше працював у відділі освіти РДА. Він став переможцем конкурсу.

Скандальна екс-директорка Світлана Степанюк на конкурс не з’явилась, бо на цей час у неї призначили судове засідання щодо поновлення на посаді.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Залишитись вчителькою можна, але яка за цим стоїть моральна сторона? Як працювати після таких гучних скандалів! Вона сама себе не поважає, що, власне, й стало її поразкою в усіх аспектах.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні