Пил із Сахари у вихідні накриє Волинь: у чому небезпека

0
Пил із Сахари у вихідні накриє Волинь: у чому небезпека
Пил із Сахари у середу, 24 квітня, дістався території України. Чи прийде він на Волинь, це цікавить багатьох жителів області.

Про це пише ВСН.

За словами чергової синоптикині Світлани Дриганюк, пил із Сахари таки може дістатися Волині на вихідних.

«Завтра в нас нас з північного заходу вітер, тому нічого не загрожує, а от впродовж вихідних: субота та неділя, то вітер буде з півдня. Якщо до того часу пил з Сахари буде переноситися, то на Волинь може і дійти», - пояснила спеціалістка.

Як акцентувала Світлана Дриганюк, на Волині може спостерігатися тьмяне небо у цей період. На ситуацію міг би вплинути дощ, але його не буде кілька днів.

«У нас не буде опадів: у п'ятницю, суботу, неділю та понеділок, то може бути небо ледь тьмяне, як у попередній раз. Хоча є сподівання, що, можливо, до вихідних трохи притихне те явище», - підсумувала вона.

До слова, як кажуть медики, пил із Сахари може мати певний вплив на здоров'я волинян, особливо у випадку значного забруднення повітря.

Основні наслідки включають:

Проблеми з диханням: Пил із Сахари містить частки, які можуть подразнювати дихальні шляхи та спричиняти проблеми з диханням, особливо у людей з алергічними реакціями або захворюваннями дихальних шляхів.

Збільшення ризику захворювань: Високий рівень пилу в повітрі може збільшити ризик захворювань на легені, астму та інші захворювання дихальних шляхів.

Погіршення стану здоров'я: Постійний контакт з пилом із Сахари може призвести до загального погіршення стану здоров'я, втоми, головних болів та інших негативних наслідків.

Для захисту від впливу пилу із Сахари рекомендується:
Уникати вуличних прогулянок у періоди значного забруднення повітря.

Використовувати захисні маски або респіратори для запобігання вдиханню пилу.

Зберігати вікна закритими та використовувати повітряні очисники для зменшення впливу пилу в приміщеннях.

Звертайте увагу на погодні прогнози та рекомендації щодо якості повітря у вашому регіоні, щоб захистити своє здоров'я в умовах підвищеного ризику впливу пилу із Сахари.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні