Шкільний бунт: чому не звільняють скандальну директорку у селі на Волині

3
2
Шкільний бунт: чому не звільняють скандальну директорку у селі на Волині
У селі Озеро Ківерцівського району не вщухає шкільний скандал. Батьки заявили, що не пустять своїх дітей на уроки, допоки школу очолюватиме Світлана Степанюк.

У понеділок, 12 листопада, із 136 учнів у школу прийшли тільки 14 дітей.

Нагадаємо, ще з червня у селі Озеро Ківерцівського району батьки вимагають звільнити директорку місцевої школи Світлану Степанюк, мовляв та принижує дітей, занижує оцінки. Останньою краплею, за словами батьків, стало те, що директорка змусила дев'ятикласника переписати державну підсумкову атестацію, яку той написав на 3 бали. Мовляв, така оцінка для нього – зависока. Вдруге учень написав роботу усього на 1 бал.

Ситуацію перевірили відповідальні за проведення ДПА, які підтвердили факт порушення прав дитини при проведенні ДПА з боку директора школи, а також порушення з приводу оцінювання навчальних досягнень. Сама ж директорка у пояснювальній записці заперечувала виявлені порушення.

Наприкінці серпня відбувся публічний звіт директорки. Після обговорення більшістю голосів батьки учнів та педагоги школи висловили недовіру директорці навчального закладу.



Селяни заявили, що не хочуть залишати своїх дітей у школі, допоки її очолюватиме Степанюк, а тому почали переводити їх у навчальні заклади сусідніх сіл. За два місяці близько півсотні людей вже забрали документи зі школи, при загальній кількості 140 учнів.

Мати другокласниці Наталія Бондар запевняє, що директорка влаштувала у навчальному закладі булінг над дітьми.



«Моя Софія десь ворушилася на уроці. Та почала на неї кричати, обзивати. До такого рівня був пресинг, що моя дитина прийшла додому залякана. У неї почалися проблеми зі здоров’ям. Вона просто перелякалася», – розповіла жінка.

Батьки учнів школи села Озеро впевнені, що директорку не звільняють тільки тому, що її чоловік є депутатом Ківерцівської районної ради.

У коментарі інтернет-виданню «Волинь24» виконувач повноважень голови районної ради Тамара Чигрин пояснила, що Василь Степанюк не вступався за дружину.



«Він є депутатом та членом комісії з комунального майна. З цього питання він до нас не приходив, за свою дружину не просив. Василь Васильович сказав, що все має бути відповідно до закону. Я розумію, що він її підтримує, якщо вона судиться, але тут ми не маємо проблем з тим, що він її чоловік», – пояснила Чигрин.

Начальник відділу освіти Микола Грибук пояснив, що згідно з новим законом про освіту призначати й звільняти керівників загальноосвітніх навчальних закладів мають повноваження органи місцевого самоврядування, а не відділи освіти.



Проте чинним є і закон про середню освіту, в якому йдеться про те, що це у повноваженнях відділу освіти.

«Тих керівників, які були призначені після прийняття цього закону, вже можемо звільняти ми. А ті, що по тому старому закону – то ми не маємо права їх звільняти, бо це повинен робити відділ освіти», – запевняє Тамара Чигрин.

Через це ніхто із районних посадовців не хоче брати на себе відповідальність за звільнення скандальної директорки.

До слова, з 5 листопада Світлана Степанюк перебуває на курсах підвищення кваліфікації. Микола Грибук пояснив, що ці курси були заплановані ще рік тому і є плановими.

«У грудні 2017 року був написаний загальний наказ на всіх педагогічних працівників та увесь директорський корпус про проходження курсів підвищення кваліфікації. Вона ж не звільнена, тому я не мав права порушити її право як вчителя. Те, що вона знаходиться на курсах – не означає, що їй не можна дати догану, звільнити її. У законі чітко прописано, що не можна застосовувати дисциплінарні стягнення у вигляді догани, звільнення тільки під час лікарняного або перебування працівника у відпустці», – пояснив посадовець.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну да,нСтепанюк Василь,той которий депутат,не просив за навіжену дружину....Хахаха...Да він облітав вже всіх і кругом всіх намагається купити!Батькам пропонував колодки зі своєї пилорами скинути щоб рота закрили,пані Чигрин- перекрив хату металочерепицею та встановив кований забор,кандидату,який швидше за все стане головою ОТГ пропонував спонсорську допомогу,але той виявився чесним та взяв і відмовився.Чигрин кістками ляже аби не звільняти це стерво,мусить відробляти за благоустрій свого будинку...Саме страшне те,що жодного слова за дітей з вуст чиновниці не вискочило...Все працює на інтереси директора монстра-психопата....
Відповісти
Молодці редактори. Виправили помилки, а коментар то видалили. Браво. Невже не можна хоч одну статтю написати без граматинчин помилок?
Відповісти
А чому тоді селяни тоді "галасували" за того депутата? Влаштувати булінг тій вчительці і проблема сама відпаде хто має право її звільняти.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні