У волинській школі продовжується скандал через свавілля директорки. ВІДЕО

1
5
У волинській школі продовжується скандал через свавілля директорки. ВІДЕО
У селі Озеро Ківерцівського району батьки вимагають звільнити директорку місцевої школи.

Обгрунтовують свої вимоги тим, що директорка зловживає владою, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Про дев'ятикласника Романа Гембу із села Озеро Ківерцівського району дізнались у червні цього року. Хлопця викликала з дому директорка школи після того, як він написав іспит з математики. Вона змусила хлопця переписати роботу, хоча це заборонено.

"Я сказала, щоб він вернувся в школу, бо я ж все таки не знала по якій причині його повертали до школи, мені цього не повідомили. Він вернувся. Йому сказали: заходь в клас, будеш переписувати ДПА, бо їм здалося, що ти списав", - обурюється мама учня Ірина Гемба.

Після цього інциденту вибухнув скандал. Десятки батьків та випускників школи розповіли, що випадки, коли директорка зловживала владою, не поодинокі. Напередодні нового навчального року громада зібрала спеціальні збори, на яких були присутні батьки, вчителі та представники з відділу освіти. Там селяни розповіли про приниження, яких роками зазнавали їхні діти.

"Я на собі відчула це цькування. Коли до мене підійшла в 9 класі і сказала Світлана Олександрівна до мене: а чому в тебе 9 з фізкультури? Це забагато для тебе. Ти на це заслужила? Ти випрошуєш оцінки у вчителя. Мені було дуже образливо", - розповідає Випускниця школи Тоня Андрійчук.

"Все, що зачитувалось щодо приниження, воно дійсно так є. В школі відбувається булінг", - підтверджує заступниця директорка з навчально-виховної роботи Неля Квач.

Втім, серед учасників дискусії були ті, хто переконаний, що це змова проти директорки навчального закладу. Мовляв - вона ставила справедливі вимоги до учнів (за національною ознакою).

"В мене є Пєсікова Саша. Вона дуже хороша учениця, співає. Поставили їй 9, і поставили циганської національності Ілоні 9. Хіба можна порівняти ту дитину і...", - стверджує голова профспілки школи у селі Озеро Руслана Бесарабчук.

Опісля трьохгодинного обговорення селянам запропонували проголосувати. За огошення недовіри директорці - 65 учасників зборів, проти - восьмеро.

Представники відділу освіти пообіцяли, що лише візьмуть до уваги результати голосування та винесуть питання звільнення директорки на чергову сесію районної ради.

"Результат такий, який можна було очікувати. Це питання треба якось розрулити. Я вам щиро дякую, що ви висказали свою громадянську позицію", - каже в.о. голови Ківерцівської райради Тамара Чигрин.

Сама ж директорка пообіцяла, що обов'язково виправиться.

"Я вам сказала, що я так само маю властивість, як кожна людина, помилятися. Я цього з себе не знімаю. Якщо ви вважаєте, що я настільки помилилася, значить, знаєте, кожній людині Бог прощає провини", - запевняє директорка школи Світлана Степанюк.

Втім, словесні вибачення громаду не дуже втішили. Кажуть, що якщо директорку не звільнять, вони забиратимуть своїх дітей з цієї школи та віддаватимуть на навчання у сусідні села. Наразі близько півсотні людей вже забрали документи зі школи, при загальній кількості 140 учнів. Тож якщо найближчим часом питання керівниці закладу не вирішать, кількість учнів у школі зменшиться принаймні на третину.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Брехня!!! Вона нормальна а ви сл зняки
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні