На Волині звільнили скандальну директорку школи

0
6
На Волині звільнили скандальну директорку школи
30 листопада на 29 позачерговій сесії Ківерцівської районної ради вирішили проблему щодо звільнення директора школи села Озеро Світлани Степанюк.

Тетяна Матвіюк, голова батьківського комітету зазначила, що виконувач обов’язків Ківерцівської районної ради Тетяна Чигрин лише «годує» батьків обіцянками, а діти і досі не ходять до школи.

Начальник відділу освіти РДА Микола Грибук закликав депутатів підтримати рішення щодо звільнення директора, оскільки цей конфлікт не приносить авторитет району.

Начальник Служби у справах дітей Наталія Скубій додала,що ситуація у школі не змінилась, а стала ще гіршою і наголосила, що батьки правомірно захищають права своїх дітей.

Юрист районного відділу освіти Наталія Сурмик зауважила, що роботодавцем є засновник-Ківерцівська районна рада і вона має прийняти рішення щодо звільняння директора школи.

Натомість директор ЗОШ І-ІІІ ступеня села Озеро Світлана Степанюк стверджує, що ця проблема є штучною, а до дітей вона ставиться не з тиранством, а з любов‘ю. За її словами, діти неодноразово приходили до неї додому, де вони спільно вирішували проблеми та радились одне з одним.

Після бурхливого обговорення ситуації, яка склалась в школі села Озеро Ківерцівського району, комісія районної ради з питань освіти підготувала проект рішення, який депутати шляхом голосування підтримали рішення щодо звільнення скандальної директорки.

Нагадаємо, що директорка школи незаконно та безпідставно змусила дев'ятикласника переписувати державну підсумкову атестацію. Пізніше батьки адресували свою скаргу голові райдержадміністрації.

За два місяці близько півсотні людей вже забрали документи зі школи, при загальній кількості 140 учнів.

15 листопада, у Ківерцях скликали сесію районної ради. На засідання прибули близько 40 батьків учнів школи села Озеро. Вони вимагали від ради ухвалити рішення про звільнення скандального директора Світлани Степанюк.

Виконувач повноважень голови районної ради Тамара Чигрин запропонувала поставити першим у порядок денний питання про обрання нового голови ради, аби він вирішив це незручне питання.

Тричі керівники фракцій і груп збиралися окремо, щоб узгодити кандидатуру на цю посаду, проте так і не досягли спільного рішення.

Батьки оточили Тамару Чигрин в коридорі й не пускали її додому. У відповідь Чигрин викликала поліцію і заявила, що не збирається порушувати закон, переклавши відповідальність за звільнення керівника начального закладу на відділ освіти райдержадміністрації.

До слова, згідно з новим законом про освіту, призначати й звільняти керівників загальноосвітніх навчальних закладів мають повноваження органи місцевого самоврядування, а не відділи освіти, проте чинним є і закон про середню освіту, в якому йдеться про те, що це у повноваженнях відділу освіти.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні