Увесь день у стінах ради: у Ківерцях батьки учнів Озерівської школи так і не домоглися звільнення директорки

3
6
Увесь день у стінах ради: у Ківерцях батьки учнів Озерівської школи так і не домоглися звільнення директорки
Виконувача обов’язків голови Ківерцівської районної ради Тамару Чигрин не випускали додому з приміщення ради. Її блокували обурені батьки учнів Озерівської школи, чиї діти вже не вчаться півроку через скандальну директорку. Лише після втручання поліції Тамара Чигрин вийшла з приміщення, інформує власкор «Волинь24».

На четвер, 15 листопада, у Ківерцях скликали сесію районної ради. На засідання прибули близько 40 батьків учнів школи села Озеро. Вони вимагали від ради ухвалити рішення про звільнення скандального директора Світлани Степанюк.

Нагадаємо, ще з червня у селі Озеро Ківерцівського району батьки вимагають звільнити директора місцевої школи Світлану Степанюк, мовляв, та принижує дітей, занижує оцінки. Останньою краплею, за словами батьків, стало те, що директорка змусила дев'ятикласника переписати державну підсумкову атестацію, яку той написав на 3 бали. Мовляв, така оцінка для нього – зависока. Вдруге учень написав роботу усього на 1 бал.

Ситуацію перевірили відповідальні за проведення ДПА, які підтвердили факт порушення прав дитини. Наприкінці серпня відбувся публічний звіт директорки. Після обговорення більшістю голосів батьки учнів та педагоги школи висловили недовіру директорці навчального закладу. Селяни заявили, що не хочуть залишати своїх дітей у школі, допоки її очолюватиме Степанюк.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Скандал у волинській школі: директорка принижує дітей

У четвер, 15 листопада, батьки учнів Озерівської школі чекали з самого ранку, проте засідання сесії затягнули.

Виконувач повноважень голови районної ради Тамара Чигрин запропонувала поставити першим у порядок денний питання про обрання нового голови ради, аби він вирішив це незручне питання.

Тричі керівники фракцій і груп збиралися окремо, щоб узгодити кандидатуру на цю посаду, проте так і не досягли консенсусу.

Відтак, не розглянувши ні поточних питань, ні питання звільнення скандальної директорки, сесійне засідання перенесли на наступний тиждень.

Після цього обурені батьки учнів пішли до кабінету Тамари Чигрин, вимагаючи пояснень. Вони співали гімн, наполягали на тому, що будуть тут ночувати, поки питання звільнення директора школи не вирішать.

Тамара Чигрин заявила, що не збирається порушувати закон, переклала відповідальність за звільнення керівника начального закладу на відділ освіти райдержадміністрації.

Нагадаємо, згідно з новим законом про освіту, призначати й звільняти керівників загальноосвітніх навчальних закладів мають повноваження органи місцевого самоврядування, а не відділи освіти. Проте чинним є і закон про середню освіту, в якому йдеться про те, що це у повноваженнях відділу освіти.

Батьки оточили Тамару Чигрин в коридорі й не пускали її додому. Чигрин викликала поліцію. Після прибуття правоохоронців чиновниця вийшла з приміщення.

Передрук заборонено.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це просто якийсь жах! На думку вчителів,дітей ,батьків просто поклали...Знущання над ними продовжуються,тільки тепер з боку районного керівництва! Невже в області не знайдеться ніякої компетентної людини,яка б могла допомогти їм вирішити це питання?А родині цієї керівниці пропоную провести психіатричне обстеження ,адже там є великі проблеми з психічним здоров'ям,які помітні навіть людині без медичної освіти
Відповісти
Дивно, що людина, яку б не прийняли на роботу навіть на посаду наглядача в колонію суворого режиму, працює директором школи. Підбір, бля, кадрів!!! Гондурас!!!
Відповісти
Цікаво, яка вона дома? Очевидно, там чоловік, діти батьки (свят,свят!!! свята Богородице, спаси і сохрани!!!)? Якщо стерва на роботі, то вона скрізь така. Як її переносять домашні? Бідний чоловік (якщо є такий). Чи одягає їй намордник і чи не ганяє тричі на день навколо хати намоченим путом з вузликами?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні