На Волині директорка змусила учня переписати ДПА, бо не повірила у результати

12
3
На Волині директорка змусила учня переписати ДПА, бо не повірила у результати
Директорка школи у селі Озеро Ківерцівського району змусила дев'ятикласника переписувати державну підсумкову атестацію.

Чинна директорка загальноосвітньої школи села Озеро Ківерцівського району Світлана Степанюк своїми діями викликала шквал обурення від батьків, - повідомляє Район.Ківерці.

Усе тому, що очільниця школи незаконно та безпідставно змусила дев'ятикласника переписувати державну підсумкову атестацію.

Учні озерівської школи у той день писали Державну підсумкову атестацію. Дев'ятикласник Генда Роман написав роботу на 3 бали. Однак, вчителі на чолі з директоркою не повірили, що Роман зміг виконати завдання навіть на такому рівні. Коли хлопець уже майже доходив додому, його викликали назад у школу та змусили переписувати роботу ще раз. Як результат - юнак написав її всього на 1 бал.

Тоді, члени комісії вирішили оцінити знання Романа, знайшовши середнє арифметичне з балів двох написаних робіт. Таким чином, юнак отримав за свою ДПА 2 бали.

Таким розвитком подій дуже обурилася мама хлопця. Саме вона написала скаргу у Відділ освіти Ківерцівської РДА.

«Приїхавши у школу, факт написання двох робіт ми підтвердили. Відділ освіти зібрав усі необхідні матеріали про скоєне порушення та подав їх до роботодавця, яким виступає Ківерцівська районна рада», – зазначив начальник відділу освіти Ківерцівської районної державної адміністрації Микола Грибук.

Тож покарання для директорки призначить райрада. Микола Грибук заявив, що це обов'язково повинна бути догана.

Однак, головний освітянин району впевнений, така міра покарання вдарить хіба що по репутації директорки. А жорсткіше покарання очільницю школи чекатиме тільки у тому випадку, якщо за нею виявлять ще якісь порушення.

Переписувати завдання учнів можуть змусити тільки у тоді, коли їх спіймають на гарячому під час написання ДПА: якщо школяр користувався допоміжними матеріалами чи якимось іншим нечесним способом намагався виконати роботу.

«Такий, злочин, не просто перечить закону, а й порушує права дитини», – зазначив він.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
дитина написати дпа з історії україни на 7б. вчилька перед усім класом сказала,що на стільки моя дитина не знає,і поставила 3бали
Відповісти
Шо ви мелете? Роботи зразу ж запечатуються і відправляються на перевірку комісіі в іншу область.
Відповісти
ой не смішіть) роботи зразу перевіряють, просто в класі
Відповісти
Аха. У Гарвард.
Відповісти
Сорі. Перепутав ДПА та ЗНО
Відповісти
Хто таких "розумних" на роботі тримає?
Відповісти
Люди добрі,так образливо.Дитина написала на 7балів,як можна поставити 3?
Відповісти
училка обурилася що учень виявився грамотніший від неї
Відповісти
Виробляють що хочуть і як захочуть!Підбирають,директори,склад комісії собі подібні і тоді оцінюють на свій розсуд.Через що і ніколи не попадаю в комісію.
Відповісти
Прочитайте цю новину з коментами до неї на Район. Ківерці і все зрозумієте, який це "педагог"
Відповісти
Щось не можу зрозуміти то це школа чи виправна колонія якби таке було в Ківерцях ця училка льоталаб як всраний віник в нас батьки довго не панькаються
Відповісти
Скажу вам правду, вся відповідальність на Районній раді, а її чоловік депутат районної ради. От і замкнутий круг. Її чоловік вже домовився і їй нічого не буде. Замнуть цю справу. Нажаль.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні