Найголосніше за День журналіста 6 червня – галасували редактори з Волині

0
5
Найголосніше за День журналіста 6 червня – галасували редактори з Волині
6 черавня журналісти відзначають професійне свято.

У святковий день для майстрів пера, колишній редактор Іваничівської районної газети "Колос" та представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, член Національної спілки журналістів України Микола Пасаман привітав колег зі святом, та нагадав про день його заснування.

Він пригадав, що спочатку свято було встановлено 25 травня 1994 року Указом Президента України Леоніда Кравчука на підтримку ініціативи делегатів I Всеукраїнського з'їзду редакторів газет і журналів. За дату святкування визначено 6 червня — день прийняття 6 червня 1992 року Спілки журналістів України до Міжнародної федерації журналістів.

"За кулісами офіціозу: Делегати I Всеукраїнського з'їзду редакторів, на спонтанно виниклу на форумі ідею встановити в молодій незалежній державі Україна своє українське професійне свято для працівників газет і журналів, пропонували вигуками з зали різні дати.

Шальки терезів схилялися на осінь, на 8 вересня – Міжнародний день солідарності журналістів. Але ж то осінні мокрі дні. А редакційні колективи звикли святкувати з виїздами на природу, коли сонячно, тепло, озеро, ліс... І знайшлася підходяща дата – 6 червня, день прийняття СЖУ до Міжнародної федерації журналістів", – розповідає журналіст.

Микола Пасаман розповів, що найголосніше за цей день галасували (він у тому ж числі) редактори з Волині.

Президент погодився, що сонце, ліс, галявина – вагомі аргументи.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні