У Луцьку для дітей із аутизмом влаштували свято

0
0
У Луцьку для дітей із аутизмом влаштували свято
Щорічно 2 квітня відзначають Всесвітній день розповсюдження інформації про проблему аутизму. У Луцьку теж приєдналися до відначення цього дня, щоб привернути увагу до дітей та дорослих, які страждають від аутизму.

Благодійний захід «Янголята у колі друзів» відбувся у понеділок, 1 квітня, в Палаці культури міста Луцька.

Волонтерка Вікторія Корнійчук розповіла, що кожен може допомогти янголятам, придбавши на ярмарку декоративну прикрасу. «Це виготовляють діти з різних молодіжок. Ми їх продаємо для розповсюдження інформації про аутизм. Щоб про них не забували», – розповіла волонтерка. За її словами, за кілька хвилин розібрали усі віночки.

На заході діти із аутизмом показали, що вони такі ж, як і всі: люблять співати, танцювати і грати на сцені.

Зокрема, глядачам показали відеоролик із творчими роботами дітей: «Веселий балаган» та «Ріпку вередунку», де янголята показали себе вправними композиторами та акторами.

Дитячий колектив «Соняшник» продемонстрував, як він вміє вправно танцювати народні танці. Діти із синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку запалили зал енергійним танцем «Волиняночка».

Також усмішку та сльози радості на обличях батьків викликав ніжний вальс у виконані діток та дорослих з аутизмом.

А от дует Світлани Гачукової і Світлани Винник із громадської організації «Повір у себе» вразив глядачів українською народною піснею «Цвіте терен».

Підтримала дітей із аутизмом і ГО «Зірка надії». Анна Харчук зіграла на бандурі чутливу «Елегію».

Організували свято громадська організація «Янголята». Голова організації Юлія Поліщук подякувала і вручила грамоти усім, хто піклується про особливих дітей матеріально та просто підтримує.

Текст і фото Олени ЯКОБЧУК («Волинь24»)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні