«Такого пекучого сорому за рідний Луцьк я не відчувала давно»: як лучанка туристам місто показувала

12
12
«Такого пекучого сорому за рідний Луцьк я не відчувала давно»: як лучанка туристам місто показувала
Лучанка каже, що туристам нічого робити в обласному центрі Волині, адже окрім замку Любарта у місті немає що показати гостям.

Про «пекучий» сором за рідний Луцьк йдеться у спільноті «Збережемо древній Лучеськ».

У дописі йдеться про те, що до Луцька приїхала група 25-ти туристів з Івано-Франківська. За словами авторки допису, воли захотіли приїхати в обласний центр Волині після того, як подивитися промоційні ролики міста.

«Автобус з 25 туристами зупинився на Замковій площі. За годинне перебування у замку та екскурсію було заплачено більше 1500 грн. Далі мене попросили показати місто. Ми оглянули будинок Пузин з пластиковими склопакетами та під металочерепицею, пройшлися брукованою площею з розміткою під автопарковку, подивилися на нові двері костелу та навколишні новобудови «під старинку». Далі, мої гості, десь наслухавшись про будинок з химерами Голованя, попросили його показати. Ми пройшлися по нововкаладеній дорозі, де через неякісну бруківку повиростали бур'яни (відразу стало ясно, що це «популярний» маршрут і «протоптана» туристами дорога і позаглядали крізь зачинену браму на захаращене подвір'я творця», – йдеться в дописі.

Далі туристи попросили показати пішохідну вулицю Лесі Українки та місця, де можна випити луцької кави.

«Ми йшли від площі Возз'єднання до Театрального майдану крізь моторошну темноту безлюдної вулиці Лесі Українки на її початку, розглядали засклені будки балконів і розмаїття різнокаліберних пластикових вікон, пройшлися повз шкарадний павільйон Книжкового пасажу, оглянули облуплений фасад сусіднього будинку з частковим утепленням, бляшаним дахом і прибудованими мансардою та бічними входами. Далі оглянули нову туристичну «принаду» спотвореної П'ятницької гірки - сонячну карту Луцька, яку облюбували алкаші та подивилися на пустуючий кінотеатр «Батьківщина», – пише.

Гості попросилися випити кави та перекусити, однак, за словами авторки допису, одночасно розсадити у закладі 15-20 людей у Луцьку – проблематично.

«Ми знайшли вільне місце у кафе на Кривому Валу. У приміщенні колись гарної кав'ярні замість кави пахло борщем і смаженою цибулею. Нам тут же оголосили, що «лєтнік» не обслуговуєтья, тому за замовленням треба підходити самим. Вишикувалася черга моїх гостей. Наші замовлення готувалися десь хвилин 40, хоча це були лише кава і тістечка. На прохання якось пришвидшити обслуговування, бо попереду дорога додому, вийшла офіціантка і заволала : «вас багато, я - одна!». Випивши кави, ми розпрощалися», – зазначає авторка.

«Такого пекучого сорому за свій рідний Луцьк я не відчувала давно. Тут справді туристи не затопчуть і окрім замку вже нічого показати, тому спеціально сюди їхати не варто, хіба проїздом…», – додає вона.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Поганий гід - погана екскурсія!
І крапка!
Якби до мене у батькове забите село приїхали гості, я б таку екскурсію приготувала, що у них би лишилось враження, що були в Меці
Відповісти
Заведіть до бунгало левчука, головного хайпожора спільноти «Збережемо древній Лучеськ». Гран прі міста, як топова бомжатня
Відповісти
Справді соромно отак представляти Луцьк. Про унікальний музей Волинської ікони і про зоопарк, якого у Франику нема... ні не чули. А з такою зацикленістю на негативі туристам нічого не лишалося. Слабо було завести в Базилік?
Відповісти
В мене знайомий екскурсовод може цілий день по місту водити і щось розповідати, і не анекдоти травити
Відповісти
Все це правда,на жаль.Луцьку більше 900 років,а туристу тут робити нічого.Повний безлад,управління в місті відсутнє(безвладдя).
Відповісти
завели б до поліщука або до пустоцвіта. вони б такого понарозказували ...
Відповісти
спочатку в Луцьку треба йти в Майдан чи Карабас, а потім вже на екскурсію. ну як діти малі, чесслово
Відповісти
Все залежить від того, який турист... Москалів вести на подвір'я луцької тюрми, де нквд у червні 41-го розстріляли до тисячі політ-в'язнів; Якшо поляки - на вулицю Хмельницького, жидам можна показати синагогу, в якій тренажерка, муслімам можна показати кебаб, набожним - музей ікони, алкашам - майдан, кораблик, техас, карібас, понтачам - #бар, спортсменам - моржів на пляжі. Непокаяних - в Кірху на покаяння, голодних - в кафе "Солянка" на Лесиній вулиці, і поблизу ж пафосна кава - у кафе "Виноград".
Відповісти
Патріоти, пройдіть від Замку до площі Театральної. Місто засране і убоге чим ви гордитеся комунальною псярнею "Ласка", чи лавочкою в парку, а де культура яку ви волиняни самі створюєте ?
Відповісти
Яка культурна авторка соромління. Вона дійсно пишається тим, що вона знає те,що мало знає і тим стверджує,що вона щось знає.
Відповісти
Це реально як не прикро ... Треба було відразу напоїти горілкою - тоді спогади були б чудовими...
Відповісти
Дійсно безлад у стародавньому місті. Влада міста без відповідальна, кадри в міській владі тупі. Міського голови-відповідальної людини за порядок в громаді немає. Політика на кожному заході, міські чиновники, та бездарні депутати дерибанять бюджетні-людські кошти своїми фірмами по завищеними в декілька раз цінами. Дахи і багатьох будівлях диряві, фасади облуплені, багато підвальних приміщень затоплені нечистотами, а озеленення та благоустрій -ЖАХ і т.д., латки , ями на вуличних шляхах !!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні