--> На Волині укріплюють берег річки Західний Буг | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині укріплюють берег річки Західний Буг

0
-2
На Волині укріплюють берег річки Західний Буг
На Волині укріплюють річку Західний Буг у місці сходження кордонів трьох держав - України, Білорусі та Польщі.

Про це повідомили у Волинському обласному управлінні водного господарства.

Цьогоріч згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України з державного бюджету Держводагентства виділили 880 тисяч гривень на реалізацію проекту «Будівництво кріплення берега річки Західний Буг в районі прикордонного знаку «Буг» Шацького району Волинської області».

Тут мають закріпити 72 метри ділянки берега в місці сходження кордонів трьох держав - України, Білорусі та Польщі.

Роботи на цьому об’єкті виконують працівники Шацької експлуатаційної дільниці Ратнівського міжрайонного управління водного господарства і на сьогодні перебувають у стадії завершення.

Водно-річкова частина кордону України з Республікою Польща довжиною 220 км проходить по серединній лінії водного плеса річки Західний Буг, яка характеризується значними сезонними перепадами рівнів води, звивистістю русла та малостійкими берегами.

Внаслідок берегової ерозії на багатьох ділянках річки існує постійна загроза зміни русла та зміщення лінії державного кордону.

Цю проблему вивчало обласне управління водних ресурсів і Західно-Бузьким БУВР та вже провели ряд заходів щодо її вирішення.

За результатами проведених обстежень прикордонної частини річки спільно з представниками Держприкордонслужби з використанням космічних знімків, отриманих в рамках міжнародного проекту «Розбудова польсько-білорусько-української водної політики в басейні річки Західний Буг», встановили 33 потенційно-небезпечні ділянки можливого розмиву та переформування берегів загальною протяжністю 23 км.

Разом з тим, з метою зменшення інтенсивності берегової ерозії, необхідно на прикордонній ділянці річки протяжністю 200 км провести додаткове обстеження русла щодо наявності повалених та затоплених дерев і виконати розчищення цих ділянок.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні