Як у Луцьку дітей вчать складати роботів з конструктора. ВІДЕО

0
-1
Як у Луцьку дітей вчать складати роботів з конструктора. ВІДЕО
У Луцьку вчать складати роботів, міні-автомобілі тощо з конструкторів. Заняття з електроніки та робототехніки для юних лучан організовують у приміщенні луцького «А-В Hub».

Про це йдеться у сюжеті «12 каналу».

Восьмикласник Микола з захопленням складає незвичайний конструктор. Фізика - його улюблений предмет. Спочатку хлопець з'єднує необхідні канали та розміщує прилади у правильному порядку.

Такими маніпуляціями він створює звук сигналу поліцейської машини. Це одне з початкових завдань на занятті з електроніки та робототехніки для юних лучан.

«Воно розслабляє і можна ще відкрити для себе нові, наприклад, відкриття. Можна, наприклад, сконструювати, пропелер, сигналу поліцейської машини. Можна швидкої, можна в цьому конструкторі багато чого», - розповів учасник заходу Микола Горжій.

Діти займаються в приміщенні луцького «А-В Hub». Його директор Костянтин Волков, який проводить ці уроки, переконаний, що завдяки таким навичкам, учням стане легше сприймати електроніку.

«Особливість в тому, що для того, щоб скласти радіосхему не треба брати паяльник, як ми робили в дитинстві і паяти, а можна за допомогою з'єднань зробити як конструктор. І таким чином вік дітей, які можуть це опанувати, значно знижується», - каже чоловік.

Таких конструкторів є п'ять. Вартість одного - півтори тисячі гривень. Перші заняття відбуваються саме з ними. Ті, хто зацікавився найбільше, також працюють над складнішими проектами. Складають роботів, міні-автомобілі тощо.

«В рамках цього соціального проекту кожного тижня, два рази в тиждень - у вівторок і п'ятницю на 16 годину - ми будемо запрошувати п'ять діток різних з різних категорій сімей, які потребують підтримки і перебувають в нас на обліку в управлінні соціальних служб», - повідомила Тамара Бондарук, начальник відділу соціальних проектів.

Проект рамок не має. В управлінні соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді запевняють, що організовуватимуть ці заняття доти, поки будуть бажаючі серед дітей.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні