--> Луцькій мерії радять краще працювати з атовцями | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцькій мерії радять краще працювати з атовцями

2
11
Луцькій мерії радять краще працювати з атовцями
Екс-заступники Луцького міського голови, громадські активісти Тарас Яковлев, Сергій Григоренко та Юрій Моклиця вважають, що луцька влада повинна більше фінансувати програми підтримки атовців, а також шукати з ними спільну мову.

Про це йшлося у четвер, 19 квітня, під час прес-конференції експертів громадської організації «Волинський Центр Розвитку Урядування».

Тарас Яковлев і Сергій Григоренко обурились тим, що депутати зменшили фінансування двох програм – підтримки учасників АТО та програми придбання житла на умовах співфінансування. Також Юрій Моклиця зауважив, що проект відкриття реабілітаційного центру для учасників АТО «завис у повітрі».

Врешті активісти дали свої рекомендації луцьким чиновникам:

1. У травні 2018 року на сесії Луцької міської ради збільшити фінансування Комплексної програми підтримки мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців ЗСУ, які брали участь в АТО на Сході України, членів їх сімей, а також сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, які проживають в місті Луцьку на 25% (+15%, щоб повернутися до обсягу фінансування у 2017 році та +10% росту бюджету міста у 2018 році) до 6 млн 190 тис грн.

2. Не менше ніж раз на квартал представникам влади міста (в. п. міського голови або профільному заступнику міського голови) звітуватися перед представниками атовців Луцька про хід виконання профільних програм. Звіт проводити публічно, відкрито, із залученням ЗМІ.

3. У травні 2018 року на сесії міської ради передбачити фінансування Програми забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій відповідно до рішення міської ради в розмірі 50 % від надходжень коштів пайової участі в розвиток інфраструктури, тобто не менше 7,5 млн. грн. на 2018 рік.

4. У травні 2018 року на сесії міської ради внести зміни в Програму забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, виключивши з неї представників СБУ, Прокуратури, поліції, кадрових офіцерів ЗСУ.

5. Дати доручення УКБ м. Луцька протягом трьох місяців розробити проектно-кошторисну документацію реабілітаційного центру на базі колишнього чорнобильського центру у комунальному закладі «Центр первинної медико-санітарної допомоги» на проспекті Волі. Після цього в бюджеті міста передбачити відповідні кошти, залучити кошти державного бюджету за допомогою Народного депутата України Ігоря Лапіна та розпочати створення центру.

На їхню думку, ці рекомендації потрібно втілити у життя вже у травні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Одні герої.до Берліна дійшли. Все для них!
Відповісти
Коли були при владі краще б щось робили. А говорити та радити всі вміють.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні