--> Затягуйте пояси: у Луцьку «врізали» витрати на допомогу атовцям | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Затягуйте пояси: у Луцьку «врізали» витрати на допомогу атовцям

1
-2
Затягуйте пояси: у Луцьку «врізали» витрати на допомогу атовцям
У луцькій мерії зменшили фінансування програми підтримки учасників бойових дій та їх сімей з 5,8 до 4,95 мільйонів гривень.

Про це стало відомо у четвер, 19 квітня, під час прес-конференції громадської організації «Волинський Центр Розвитку Урядування».

Експерт організації, екс-заступник міського голови Сергій Григоренко зауважив, що у 2014 році державної підтримки мобілізованим бійцям та членам родин загиблих не вистачало, тож міста почали ухвалювати власні програми.

Зокрема у Луцьку спершу допомагали саме цим категоріям. А у 2016 році вирішили ухвалити Комплексну програму підтримки мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців ЗСУ, які брали участь в АТО на Сході України, членів їх сімей, а також сімей загиблих (померлих) військовослужбовців та Програму забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, інвалідів війни, які були мобілізовані на військову службу для участі в АТО, а також членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісті військовослужбовців.

Зі слів Сергія Григоренка, з приходом нової влади програми почали виконуватись гірше. Зокрема, кошти передбачені на адресну допомогу не освоєні більше, ніж на 50%, не використано близько 20% путівок, не використано більше 50% коштів, передбачених на безкоштовне медикаментозне лікування.

«Немає діалогу, міська влада зобов’язана не рідше разу на квартал звітувати перед учасниками АТО, але жодного разу протягом 2017 року нова влада так цього і не зробила», - заявив екс-заступник мера.

«Але ще більша проблема постала наприкінці 2017 року. Виявилось, що на 2018 рік на виконання програми передбачили лише 4,95 мільйона гривень, а у 2017 році на це було виділено 5,8 мільйонів гривень. При цьому міський бюджет цьогоріч виросте щонайменше на 10%, а то й на 20%» - наголосив Сергій Григоренко.

Він переконаний – фінансування програми підтримки атовців «врізали» навмисно.

«Таке враження, що влада живе в вакуумі. Потрібно інформаційно натиснути на чиновників і збільшити фінансування програми, відповідно до росту бюджету», - резюмував він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чого взагалі сидіти в тому ато. У чиновників гори бабла, от хай їхні синкі і захищають те крадене добро.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні