У луцькій мерії – буча: атовці не випускають депутатів з сесійного залу

5
5
У луцькій мерії – буча: атовці не випускають депутатів з сесійного залу
У луцькій мерії через будівництво реабілітаційного центру посперечались учасники АТО та депутати. Після оголошення перерви військові вирішили не випускати депутатів з залу.

Про це стало відомо у понеділок, 14 травня, під час позачергової сесії Луцької міської ради.

Помічниця народного депутат Ігоря Лапіна Оксана Ютовець виступила від його імені. З її слів, нардеп обіцяє допомогти з фінансуванням будівництва міського реабілітаційного центру для учасників АТО, якщо міська рада розробить проект.

Головний лікар Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги Ігор Гнетньов також зауважив, що ідея створення центру назріла у 2015 році.

Його пропонували відкрити на противагу військовому госпіталю та госпіталю ветеранів війни, в яких учасники АТО можуть проходити реабілітацію лише 20 днів на рік.

Натомість у цьому реабілітаційному центрі планували надавати амбулаторну допомогу круглий рік.

«Людина, яка побувала у військових умовах, але не отримала поранення, все одно отримує посттравматичний синдром. Це призводить до розвитку багатьох хвороб, в тому числі тих, які призводять до інвалідизації. Тому підтримка учасників АТО та членів їх родин вкрай необхідна», - наголосив лікар.

З його слів, для реабілітаційного центру свого часу планували використати приміщення колишнього відділення водолікування. Передбачалось добудувати у ньому другий поверх.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Луцьку «заглохла» ідея з реабілітаційним центром для військових

Натомість радник міського голови і депутат Ігор Поліщук заявив, що виділяти кошти на цей реабілітаційний центр наразі недоцільно.

«На будівництво центру потрібно більше 15 мільйонів гривень, а з ростом цін, заробітних плат ця цифра зросте до 20 мільйонів гривень. Якщо ми зараз виділимо 5 мільйонів гривень, що це дасть? Окрім того, що ми знімемо гроші з ремонту доріг?», - зауважив обранець громади.

«Для чого протиставляти інтереси тисяч лучан та атовців, зіштовхувати їх лобами? Якщо дамо ці 5 мільйонів, коштів на ремонт проспекту Волі не вистачить», - додав він

Не підтримав Ігоря Поліщука депутат Павло Данильчук, який вважає, що 5 мільйонів гривень – невелика сума для луцького бюджету.

«Якби не ці хлопці, ми б зараз не думали про дороги. Потрібно правильно розставляти пріоритети. А зараз пріоритетом повинен бути цей реабілітаційний центр», - наголосив також Микола Федік.

Водночас секретар ради Григорій Пустовіт заявив, що будівництво таких центрів – функція держави, а не органів місцевого самоврядування.

Врешті він оголосив перерву у сесійному засіданні. Це не сподобалось учасникам АТО, які заявили, що не випустять депутатів із залу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шановні журналісти ,пишіть правильно--не буча,а протест,а то як в кіно ,,редіска"--нєхароший челавєк.
Відповісти
Буча, буча, буча, чака, чака, чака!
Відповісти
Це той приклад, коли рада, використовуючи неадекватність одного чиновника, хоче впливати на ситуацію. Бо розумний депутат таку пропозицію не виніс би. Авось, пройде. Не пройшло. І не проходитиме. Люди навчились себе захищати і багато чого зрозуміли.
Відповісти
Поліщук - холодна льодяна брила, без душі, розуміння ситуації і елементарного співчуття людям. Тим паче -атовцям, за рахунок життя яких він відсиджувався в тилах без небезпеки для життя. В цій ситуації можна було відповісти по-різному, але людина, яка нічого в житті не зробила і на робить, крім як прислужує палиці і товстенюку, і яка бачить себе в кріслі голови міста, вибрала найгірший варіант відповіді. Варіант проти себе. Нехай хтось пояснить цьому непорозумінню, що спочатку люди, а потім - дороги. В пісні співається: "Сначала - самольоти, а дєвушкі - потом...".
Відповісти
Поліщук просто в армії не служив і в АТО не їздив, а вмостився по блату в крісло і тепер включає розумника.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні