Німецький генерал і турецький султан у Ковелі. РЕТРО ФОТО

0
2
Німецький генерал і турецький султан у Ковелі. РЕТРО ФОТО
На початку 20 століття Ковель відвідали чимало відомих постатей. Серед них - німецький генерал, турецький султан і офіцери.

Зокрема, це Пауль фон Гінденбург – німецький військовий і державний діяч, генерал-фельдмаршал, рейхспрезидент, - пише Район.Ковель.

Під час Першої світової війни від листопада 1914 року він був командувачем військ Східного фронту, а з серпня 1916 року — начальником Генерального штабу, фактично головнокомандувачем.


Окрім австрійських та німецьких офіцерів, на фото можна побачити турецьких офіцерів та султана.

Відомо, що після успішного проведення турками Дарданелльської військової операції у січні 1916 року англо-французький десант покинув Галліполійський півострів. Турецьке командування армії вирішило перегрупувати свої сили та вислати підкріплення на інші ділянки кордону. У червні 1916 року було вирішено відправити на XV-й корпус V-ї турецької армії під командуванням генерала Лімана фон Сандерса.


Перші ешелони з турецькими військовими вирушили 22 липня 1916 року на німецько-австрійський Східний фронт залізницею. 5 серпня підрозділи розвантажили на залізничній станції Ковель, що на Волині. Солдати були озброєні у німецькі й австрійські гвинтівки та пістолети.

У вересні 1916 р. XV корпус отримав 30 російських кулеметів, а у грудні 1916 р. – 72 легких німецьких кулемети зразка 1915 р.

Фото - Österreichisches Staatsarchiv
Текст - Тетяна Яцечко-Блаженко


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні