«Більшість чекає моменту»: чи хочуть білоруси воювати з Україною

0
«Більшість чекає моменту»: чи хочуть білоруси воювати з Україною
Після низки заяв самопроголошеного лідера Білорусі олександра лукашенка про військову загрозу, більшість пересічних білорусів перебувають в очікуванні, коли з’явиться новий момент для повалення його режиму, пише ТСН.

Про це повідомила білоруська активістка Інна Зайцева, яку називають символом білоруської опозиції. Нагадаємо, на протести в 2020 році в Білорусі вона виходила в білій сукні з червоною стрічкою. Після переслідування мітингувальників Інна виїхала з цієї країни до України.

Зараз вона розповіла нам про настрої всередині Білорусі.

«Зараз приблизно 20% населення підтримують режим лукашенка, інші 80% бажають, щоб він згорів у вогні. Так ось, серед тих 20% лише 3% підтримують ідею про введення білоруських військ в Україну. Більшість населення чекає моменту, коли прийде зручний час для повалення диктатури лукашенка. І чекаємо цього організованно. Наш президент Тихановська організувала проект «План «Перамога». Всі, хто готовий діяти - реєструються на цій платформі для подальшої кооперації. Коли? Тоді, коли з'явиться шанс. Зараз у білорусів немає ні зброї, ні можливості збиратись більше трьох людей».

Багато - не визначились
Ще один з опитаних білорусів, який є публічною людиною в своєму місті, розповів, що більшість населення, звісно, підтримують Україну.

«Разом з тим, багато хто ще не визначився зі свою позицією. Білоруське телебачення, треба визнати, теж має вплив, тому багато людей через таке промивання мізків, вибрали позицію залишитись осторонь, не коментуючи подій. Їх не дуже багато, але вони просто побоюються висловлюватись. Такі наші реалії», - сказав співрозмовник.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні