10 речей які не варто забороняти дитині

0
1
10 речей які не варто забороняти дитині
Коли ми втомлені, нервові чи завжди зайняті, дитині доводиться чути «не можна». Такі заборони формують у дитині скутість, комплекси і страх. Заборони повинні бути, але вони мають бути правильними.

Про це пише Наша Мама.

Речі, які не можна забороняти дитині.

Самостійно їсти
Звичайно, що накормити дитину самому, аби не гаяти час – це найпростіше. Проте, коли ми годуємо дитину самотужки, ми позбавляємо її перших кроків до самостійності. До того ж, коли дитина піде у дитсадок, вона вже вмітиме їсти самостійно і вихователька не буде нервувати і силоміць годувати вашу дитину. Не варто шкодувати часу для того, аби навчити малюка їсти самостійно, адже пізніше це значно спростить процес виховання.

Допомагати мамі з татом
Не варто позбавляти дитину можливості вам допомогти, адже допомагаючи малюк відчуває себе самостійним і дорослим. Нічого страшного, якщо після такої допомоги потрібно буде набагато довше позбуватися її наслідків. Головне, що малюк проявив себе і допоміг мамі чи татові. Не варто відмовляти дитині, яка бажає допомогти, адже всі хороші звички мають закладатися з дитинства.

Малювати фарбами
Не забирайте у дитини можливість до самовираження. Фарби розвивають дрібну моторику, творчість, фантазію і навіть підвищують самооцінку. Варто купляти проти алергенні фарби, які не зашкодять малюку. Якщо дитина хоче малювати на стінах, нехай малює. Завісьте стіни великими листами ватманів і нехай проявляє всі свої творчі здібності. Можна навіть виділити на такі забави цілу стіну, щоб було де розгулятися.

Роздягатися в будинку
Якщо ваш малюк постійно скидає з себе зайвий одяг – це нормально. Це абсолютно природне бажання, через яке не варто сердитися. При звичайній кімнатній температурі ваша дитина може провести 15-20 хвилин босоніж. Це навіть корисно.

Висловлювати свої емоції
Дозволяйте малюкові залишатися малюком у домашніх стінах. Нехай бігає, стрибає, веселиться та кричить. Для дитини це спосіб виплеснути свою енергію, скинути стрес і розслабитися.

Лазити на вулиці по спортивним комплексам
Не варто смикати дитину і кричати, що ті чи інші розваги це небезпечно. Так, небезпечно, але мудрі батьки пояснять правила безпеки, покажуть як підніматися і опускатися, аби дитина не впала. Краще, щоб дитина навчилась контролювати своє тіло у вашій присутності, аніж потім без вас і без досвіду.

Гратися з водою
Просто уявіть, скільки щастя буде в очах дитини після водних забава. Не позбавляйте малюка такого задоволення, краще виділіть зону, в межах якої можна плескатися. Дайте дитині різні лійки, каструльки, ложки і стаканчики, нехай проведе час від душі.

Шльопати по калюжах
Калюжі – це справжнє джерело щастя. Купіть дитині найяскравіші чобітки і відпустіть побігати по калюжах. Позитивні емоції це запорука психічного здоров’я.

Чіпати речі, які б’ються
Не поспішайте забирати у малюка речі, які можуть розбитися. Краще поясніть, що ця річ дуже дорога для вас і варто дуже обережно з нею поводитися. Проте, якщо ж річ все ж розбилася, не потрібно кричати і сварити дитину. Скажіть, що це на щастя і разом зберіть розбиті частинки.

Мати свою думку
Ваш малюк – повноцінна особистість, запам’ятайте це. У дитини вже є свої бажання і думки, тому не варто вирішувати за неї як розставити іграшки чи що одягнути.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні