--> Яка ситуація із грипом та ГРВІ на Волині: де хворіють найбільше | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Яка ситуація із грипом та ГРВІ на Волині: де хворіють найбільше

0
3
Яка ситуація із грипом та ГРВІ на Волині: де хворіють найбільше
На Волині упродовж останнього тижня епідемічна ситуація щодо ГРВІ була на невисокому рівні. Інтенсивний показник становить 457 на 100 тисяч населення (вищий від середньодержавного на 2%).

Інформує Під прицілом.

Про це повідомляє Волинський лабораторний центр.

Перевищення епідемічного порогу не зареєстрували на жодній адміністративній території. В загальному в області він нижчий від розрахункового на 20%. Вищі від середньообласного показники захворюваності у Луцьку (1024 на 100 тис. населення), Луцькому (462), Ківерцівському (467) та Горохівському (460) районах.

Протягом останнього тижня в області захворюваність гострими респіраторними інфекціями, в тому числі на коронавірусну інфекцію, збільшилась на 12% і становить понад 4,7 тис. осіб, проти 3,2 тис. попереднього тижня.

Інформують, що продовжує зберігатись тенденція до росту захворюваності серед дітей і становить 48% (понад 2 тис.) від загальної кількості постраждалих. Таку ситуацію пояснюють перебуванням дітей в організованих колективах (становлять 72% від всіх захворілих дітей).

Майже три відсотки від загальної кількості захворілих госпіталізували, переважно це дорослі (88%). Летальних випадків від грипу не зареєстрували.

З початку епідемічного сезону перехворіло приблизно 97 тисяч волинян, що на 10% менше минулого епідсезону, це 9% населення області.

З початку епідсезону на Волині проти грипу вакцинували понад 2,6 тис. осіб, із них 56% – це особи із групи ризику (персонал медичних закладів, діти віком від 6 міс. до 5 років, особи з хронічними захворюваннями, особи віком понад 65 років).

Поряд із проведенням ПЛР-тестування на SARS-CoV-2, вірусологічна лабораторія обласного лабораторного центру проводить дослідження на виявлення вірусів грипу А і грипу В та інших вірусів респіраторної групи.

На сьогодні обстежили понад 200 осіб. Вірусів грипу не виявили. Збудники інших гострих респіраторних інфекцій виявили у 25% пацієнтів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні