У Волинській області зросла кількість хворих на коронавірус

0
У Волинській області зросла кількість хворих на коронавірус
У Волинській області повідомили про рівень захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.

Про це пише Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

За даними оперативної інформації на Волині протягом 46 тижня (з 13 по 19 листопада 2023-го ) зареєстровано 5510 випадків ГРВІ, з них – 427 випадків COVID-19.

У порівнянні з минулим тижнем захворюваність на ГРВІ зросла на 9%, а кількість хворих COVID-19 – на 25%.

Серед всіх, хто занедужав, 60% становлять діти до 17 років. Госпіталізовано 139 людей, зокрема, 66 – із COVID- 19. Із загальної кількості госпіталізованих близько 50% – діти.

Показник на 100 тисяч населення становить 540,9, що на 2% нижче епідемічного порогу та вказує на неепідемічний рівень активності.
Зареєстровано один летальний випадок від COVID- 19. Помер чоловік віком 73 роки, котрий мав супутні серцево-судинні захворювання.

Всього з початку епідсезону на Волині вакциновано понад 1500 осіб, із них 60% – з групи ризику.

В області, крім коронавірусної інфекції, циркулює вірус парагрипу та аденовіруси, риновіруси, RS-вірус.

«Фахівці нашого центру і його структурних підрозділів своїм прикладом продовжують демонструвати, що вакцинація – найкращий метод профілактики інфекційних захворювань. Працівники Камінь-Каширського районного відділу зробили щеплення від грипу, адже впродовж усього сезону воно захищає від найбільш поширених штамів вірусу. Вакцинація мінімізує ризики захворіти на грип та ймовірність розвитку серйозних ускладнень, госпіталізації й смерті.

Як ми повідомляли, минулого тижня фахівці Волинського центру контролю та профілактики хвороб на чолі з Головним державним санітарним лікарем області Наталею Янко вакцинувалися бустерною дозою від COVID-19», – йдеться у повідомленні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні