Вживаних тролейбусів зі Швейцарії не купуватимуть. Гроші підуть на реабілітаційний центр атовців, – Пустовіт

3
2
Вживаних тролейбусів зі Швейцарії не купуватимуть. Гроші підуть на реабілітаційний центр атовців, – Пустовіт
Виконувач обов’язків мера Луцька Григорій Пустовіт повідомив, що тендер на придбання вживаних тролейбусів для Луцька не відбувся. Учасники тендеру, за його словами, відмовилися брати участь у конкурсі. П’ять мільйонів гривень, які міськрада у серпні цього року зняла з будівництва центру реабілітації учасників АТО, тепер використають за попереднім призначенням.

Таку інформацію за його підписом розмістили, сьогодні, 21 вересня, на сайті Луцької міської ради.

"Інформую громаду міста Луцька, що тендер на придбання вживаних тролейбусів не відбувся. Причиною цього стала відмова потенційних учасників тендеру брати участь у конкурсі", – заявив Пустовіт.

Як наслідок, за його словами, "прийнято рішення п'ять мільйонів гривень, які були тимчасово зняті на серпневій позачерговій сесії Луцької міської ради, спрямувати на будівництво центру реабілітації учасників АТО та членів їх сімей КП “Центр первинної медичної допомоги”.

Нагадаємо, у Луцьку планували закупити чотири тролейбуси зі Швейцарії, які вже були у використанні.

Це була чергова спроба провести тендер на вживані електромашини. У травні цього року їх хотіли закупити аж десять. Але той тендер скасували.

Цікаво, що міська рада заявила, що планує закупити 10 вживаних швейцарських тролейсбусів ще до оголошення тендеру. Представники влади навіть проводили огляд техніки та заявляли, що планують купувати саме її. За словами радника міського голови Ігоря Поліщука, 20-річні тролейбуси у "чудовому стані" та зможуть "прослужити не один десяток років".

На них з місцевої скарбниці 25 квітня цього року виділили 6 мільйонів гривень.

Проти такого рішення протестували працівники місцевого автозаводу «Богдан». Вони заявляли про необхідність придбання для лучан нових електромашин місцевого виробництва. Крім комфорту для пасажирів, це завантажило б потужності місцевого виробника, дало б роботу волинянам, які тут працюють.

Згодом Григорій Пустовіт заявив, що, окрім вживаних електромашин, для міста планують купити 30 нових тролейбусів. Таку закупівлю хочуть здійснити із залученням коштів Європейського інвестиційного банку.

Тим часом на позачерговій сесії Луцькради 13 серпня зняли 5 мільйонів гривень з реконструкції реабілітаційного центру учасників АТО і перекинули їх на завершення будівництва школи №27.

Проти цього рішення виступили атовці, адже ще 14 травня з великим потугами вони «вибили» ці гроші на реабілітаційний центр, а тепер їх забрали.

І лише відмова від придбання тролейбусів зі Швейцарії дасть змогу таки повернути ці 5 мільйонів на реабілітаційний центр. Але за таке рішення ще мають проголосувати депутати на сесії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бо рахунки Палиці у Швейцаріїї заарештовані і він не може через підставну фірму ті тролейбуси купити!
Відповісти
Великі комбінатори сидять у міськраді.
Відповісти
А чи можна було б в взяти ті самі тролейбуси в "Богдан" але в лізинг? Хтось це прораховував? А то виходить, що нам пропонували єдиний варіант - "швейцарські", як єдиний вихід... Щось не сходиться... "Мутняк"...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні