Замість десяти - чотири: лучанам хочуть купити старі тролейбуси

0
5
Замість десяти - чотири: лучанам хочуть купити старі тролейбуси
У Луцьку планують закупити чотири тролейбуси, які вже були у використанні. Попри те, що ще в травні мали купити десять.

Про це йдеться у публічній системі закупівель «Prozorro».

У вересні закупівлю на чотири одиниці "рогатих" оголосило КП "Луцьке підприємство електротранспорту".

За транспорт готові заплатити 4 мільйони гривень. При цьому постачальник повинен привезти тролейбуси у період з вересня по грудень.

Вимоги до тролейбусів не змінились. Вони такі ж, які й були у попередній закупівлі на 10 транспортних одиниць. Зокрема, хочуть, аби тролейбус мав ширину не більше 2500 мм, довжину не більше 18 000 мм та висоту не більше 3500 мм. Окрім того, транспорт має бути 1997 року випуску, а його попередня експлуатація повинна була здійснюватися у країнах ЄС, чи Шенгенської зони.

Нагадаємо, аналогічні характеристики мають швейцарські тролейбуси, які міська влада хотіла закупити для Луцька. Тоді навіть була створена комісія, яка ще до оголошення тендеру, оглянула тролейбуси та заявляла про економічну вигоду від такої покупки.



Цікаво також, що перший тендер на закупівлю десяти тролейбусів нещодавно скасували. Навіть попри те, що вже був переможець торгів - німецька фірма "Норстек". Причиною скасування стала непідходяща печатка конкурента "Норстека" - луцької фірми "Світогор". Зокрема, у протоколі повторного розгляду пропозиції йдеться, що надана "Світогором" печатка не відповідає умовам закупівлі.


Таким чином стару пропозицію на закупівлю десяти вживаних тролейбусів скасували, при цьому оголосили новий тендер. У ньому для Луцька хочуть купити чотири старі тролейбуси.

До слова, раніше виконуючий обов'язки міського голови Григорій Пустовіт зазначав, що, окрім б/в транспорту, для міста планують купити 30 нових тролейбусів. Таку закупівлю хочуть здійснити зі залученням коштів Європейського інвестиційного банку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні