У Луцьку тендер «написали» під швейцарські тролейбуси?

4
-1
У Луцьку тендер «написали» під швейцарські тролейбуси?
Експерти знайшли кілька дискримінаційних вимог у технічних вимогах тендеру на закупівлю тролейбусів для Луцька.

Про це у коментарі Волинь24 розповів директор автозаводу "Богдан Моторс" Дмитро Писаний.

Нещодавно виконком Луцькради оголосив тендер на закупівлю тролейбусів для Луцька.

За словами Дмитра Писаного, українські виробники тролейбусів не зможуть взяти участі в тендері на поставку тролейбусів для Луцька. В тому числі й місцевий виробник - автозавод "Богдан Моторс".

Адже серед технічних вимог тендеру спеціалісти помітили кілька "гострих" кутів.

Зокрема, у технічних вимогах до техніки передбачений один двигун. При тому, що багато виробників, в тому числі й автозаводу "Богдан Моторс", роблять тролейбуси з двома двигунами.

Окрім того, до списку "підозрілих" вимог можна віднести ширину й довжину техніки. За умовами тендеру вона не повинна бути більшою за 18000 та 2500 відповідно.

"Це вже в дечому дискримінаційний факт, так як в основному довжина і ширина в основних виробників більша", - зазначив директор підприємства.

За його словами, основна причина через яку неможливо подавати власну пропозицію на тендер – низька вартість за одиницю техніки.

"Ціна дуже низька. Постачальники не зможуть взяти участь в тендері. 950 тисяч, приблизно стільки за умовами тендеру, буде вартувати один тролейбус. У нової техніки собівартість значно вища. Ніхто з тих, хто виготовляє тролейбуси нові однозначно не зможе брати участь в тендері. При такій ціні це просто нереально", - розповів Дмитро Писаний.

Нагадаємо, раніше міська рада ще до оголошення тендеру заявляла, що планує закупити 10 вживаних швейцарських тролейбусів.

Зокрема, вже після оголошення тендеру у технічній документації чимало вимог співпали з характеристиками швейцарських тролейбусів, які напередодні оглядали представники Луцької міської ради. Про них на своїй сторінці писав радник міського голови Ігор Поліщук.



Зокрема, співпали такі характеристики, як рік випуску тролейбусів, кількість місць для сидіння, загальна пасажиромісткість тощо.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і де ваші НАБУ,СБУ.НАЗК і т.д. і т.п.?
Відповісти
Ці тролейбуси ходили по вулиці в Швейцарії, де мешкає голова облради ?..
Відповісти
Я не розумію собівартості нашого тролейбуса. 9000000 звідки ця цифра????
Відповісти
всі тендери - головне, що все прозоро
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні