У міськраді сперечаються, хто провалив закупівлю тролейбусів для Луцька

1
4
У міськраді сперечаються, хто провалив закупівлю тролейбусів для Луцька
У міській раді розповіли, що швейцарські тролейбуси, які раніше хотіли придбати для Луцька, купили для жителів інших міст.

Про це стало відомо у середу, 27 лютого, під час сесії Луцької міської ради.

Директорка департаменту бюджету та фінансів Лілія Єлова повідомила, що місто хоче отримати позику від Мінфіну та Міністерства інфраструктури на закупівлю нових тролейбусів. Йдеться про 4 мільйони 360 тисяч євро.

Депутат Павло Данильчук нагадав про ситуацію, яка склалася зі швейцарськими тролейбусами. Тоді ж тендер «провалився», а на сьогодні про це питання забули.

Нагадаємо, ще у березні 2018-го навколо закупівлі «рогатих» у Луцьку розгорівся справжнісінький скандал. Місцева влада розповіла: буде купувати тролейбуси у Швейцарії. Навіть показали світлини транспорту. Проте, за українським законодавством, не мали права цього робити. Адже спершу треба було провести тендер і обрати найвигіднішу пропозицію.

Така ситуація із закупівлею обурила працівників місцевого автозаводу «Богдан». Люди навіть вийшли на протест.

Місцеві активісти також були не менш обурені заявою влади – придбати швейцарські тролейбуси.

Луцька делегація їздила оглядати тролейбуси у депо швейцарського міста Біль, проте коли дійшло до тендеру, у схемі з’явилися приватні компанії, які донині ніколи не продавали тролейбусів.

Та щойно планували укласти договір із «Норстеком» – як нова несподіванка: результати тендеру скасовують.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Рогатий» тендер: чому лучанам не купили тролейбуси. ВІДЕО

На запитання, чому закупівля десяти тролейбусів таки не відбулась, Григорій Недопад відповів: «Претенденти, які подали документи, у них з документами не все було гаразд. І ми оголосили, що тендер недійсний».

За документами, тендер скасували через проблеми із печаткою у другої фірми, яка брала участь у торгах. Згодом оголосили новий тендер. Але вже не на десять тролейбусів за 10 мільйонів, а лише на чотири.

Чому так сталося – тоді в Луцькраді пояснити не могли. Та цього разу охочих продати Луцьку тролейбусів не виявилось зовсім. Тоді секретар міської ради Григорій Пустовіт пояснив, що фірма відмовилася продавати транспорт через те, що засоби масової інформації почали цікавитися представниками, які брали участь.

У середу, 27 лютого, під час сесії депутат Борис Смаль розповів, що тендер не відбувся, бо були неправильно подані документи, а ті тролейбуси, на які претендувала Луцька міська рада, вже продані.

Секретар Луцькради заявив, що серед депутатів є винні в тому, що для Луцька не купили нових тролейбусів.

«Сьогодні інші міста аплодують вам, Івано-Франківськ і ще декілька міст дякують вам за те, що ми не купили ці тролейбуси», – виступив Пустовіт.

Натомість Алла Надточій зазначила, що у Пустовіта і в депутата Смаля немає стратегії розвитку Луцька, а тому всі їх плани провалюються і винні в тому тільки вони.

«Якщо ви не змогли зробити, не знайшли як, а інші ради змогли, то це ваші проблеми. Чомусь в Франківську, де є міський голова, є здоровий глузд, змогли придбати ці тролейбуси. Це ще раз показує недолугість ваших рішень», – заявила Надточій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ото вибрали недолугу міську владу,тепер чухаємося.Наступного разу не ведіться на золоті обіцянки!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні