--> Луцьк переплатить понад 7 мільйонів за тролейбуси | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцьк переплатить понад 7 мільйонів за тролейбуси

2
-9
Луцьк переплатить понад 7 мільйонів за тролейбуси
Один швейцарський тролейбус, який планують закупити для міста, обійдеться лучанам у мільйон гривень. Натомість тролейбус з Польщі можна було б купити за 260 тисяч гривень.

Уже зараз планують виділити майже два мільйони гривень з міського бюджету для покупки перших двох машин, - йдеться у сюжеті "12 каналу".


Коли придбають усі 10 - поки невідомо, закуповуватимутьпо два.

Йдеться про довгобазові, низькопідлогові тролейбуси із кондиціонерами, вони доступні для людей з інвалідністю. Такі машини втричі дешевші, ніж ті, які пропонують вітчизняні автозаводи але уп'ятеро дорожчі від тих, які купували ще два роки тому в Польських містах Люблін та Гдинь.

За ціною металобрухту протягом 2012-2016 років були закуплені двадцять тролейбусів.

Тоді вони з транспортуванням та розмитненням в середньому коштували по 200 тисяч гривень за одиницю. Протягом цього часу вартість металобрухту зросла на 30 відсотків, тобто, теоретично, ці ж тролейбуси зараз можна було б закупити за 260 тисяч гривень. Але нині місто польськими машинами нехтує, купують швейцарські, мовляв кращі. Лучани зможуть випробувати на собі та оцінити нову техніку уже через місяць, тоді за попередніми домовленостями, по місту почнуть курсувати два перші старі-нові тролейбуси із гірської Швейцарії.

Зауважимо, Швейцарію називають основним місцем проживання голови Волинської обласної ради, лідера волинського «УКРОПу» (чинна луцька влада належить до більшості, сформованої цією політсилою) Ігоря Палиці.

Нагадаємо, журналістам вдалось з’ясувати, що лише у 2017 році за неповних дев’ять місяців Ігор Палиця провів за кордоном 185 днів. Більшість поїздок посадовця були до швейцарського міста Женева.

«Так, я проводжу робочий час в Швейцарії, де знаходжусь на робочому місці, але при цьому все робиться, тому ніяких проблем», – так пояснив свою відсутність на робочому місці Ігор Палиця під час прес-конференції у вересні минулого року.

Як відомо, 13 лютого цього року Солом’янський районний суд міста Києва зобов’язав НАБУ відкрити кримінальне провадження щодо голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці та його заступників.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бізнес Женева-Луцьк набирає нової сили. Давайте станемо побратимами зі швейцарцями і будемо в них усе барахло забирати, яке вже їм непотрібне.
Відповісти
ти і тобі подібні - купуєте бляхи, яким по 15-20 років, а тут тролейбуси яким всього по 10 років і які їздять краще ніж нові тролі що робить конфетний завод.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні