Проти Палиці і його заступників відкриють кримінал, - суд

2
14
Проти Палиці і його заступників відкриють кримінал, - суд
Солом’янський районний суд міста Києва зобов’язав НАБУ відкрити кримінальне провадження щодо голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці та його заступників.

Копію ухвали суду опублікував на своїй сторінці у Фейсбуці народний депутат Ігор Лапін.

Як йдеться в ухвалі суду, ще 5 грудня минулого року Ігор Лапін звернувся до Національного антикорупційного бюро України та повідомив про злочини, які могли вчинити голова Волинської обласної ради Ігор Палиця та його заступники. Парламентар просив відкрити кримінальне провадження за статтею 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем) та статтею 366 ККУ (службове підроблення).

Однак працівники НАБУ не внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та не відкрили кримінального провадження.

Врешті нардеп звернувся до суду зі скаргою на працівників НАБУ. Останній скаргу задовольнив і зобов'язав НАБУ внести відомості, зазначені у заяві Лапіна, до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Нагадаємо, у січні 2018 року в обласній раді провели службове розслідування щодо Ігоря Палиці. Пояснювали, що причина цьому у "невідповідності відомостей табелів робочого часу в частині врахування часу перебування у відрядженнях фактичним обставинам здійснення трудової діяльності". Однак результати розслідування у Волиньраді відмовились розголошувати.

Раніше журналістам вдалось з’ясувати, що лише у 2017 році за неповних дев’ять місяців Ігор Палиця провів за кордоном 185 днів.

«Так, я проводжу робочий час в Швейцарії, де знаходжусь на робочому місці, але при цьому все робиться, тому ніяких проблем», – так пояснив свою відсутність на робочому місці Ігор Палиця під час прес-конференції у вересні минулого року.

Більшість поїздок посадовця були до швейцарського міста Женева.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
14

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Посадють палицю. Пирожик з поліщуком і толстєнюком будуть носити передачі - ікру кабачкову і висівковий хліб.
Відповісти
Хай там Палиця, а от як ті "герої" зі Свободи, БЮТу, що підтримують Палицю - їм не соромно? Якби свого часу Грицюк, Войтович, Вітер, на посадах голів облради, стільки часу не були на свому робочому місці і не виконували своїх обов'язків, то як-би вони волали і встраювали б пікети, а тут тиша? Не соромно перед виборцями? Правило бумерангу ще ніхто не відміняв і все всім повернеться і Палиці також!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні