Ремонт роялю, піч для тварин та швейцарські тролейбуси: на що поділили бюджет Луцька

0
-1
Ремонт роялю, піч для тварин та швейцарські тролейбуси: на що поділили бюджет Луцька
У Луцьку внесли зміни до бюджету міста.

Про це йшлося у середу, 25 квітня, під час сесії Луцькради.

Директор департаменту бюджету та фінансів Лілія Єлова розповіла, що до бюджету розвитку спрямують 10,7 мільйона гривень.

Із них 3 мільйони гривень виділять на ремонт доріг, 900 тисяч – на ремонт приміщення музичної школи №2, на ремонт даху у ДНЗ №13 – 1,5 мільйона, 3,5 мільйона гривень на придбання «Спартака», на капітальний ремонт роялю КЗ «Луцька музична школа №1» - 220 тисяч гривень, на виплату одноразової допомоги сім’ям загиблих учасників антитерористичної операції – 40 тисяч гривень, на придбання відеопроцесора ендоскопічного для КЗ «Луцька міська клінічна лікарня» – 316 тисяч, 1,2 мільйона – на ремонт прибудинкових територій.

Депутат Алла Надточій наголосила, що на минулій сесії виділили 2 мільйони гривень на купівлю швейцарських тролейбусів з умовою, що вони приїдуть, їх оглянуть та протестують. Нині ж виділяють ще 4 мільйони на придбання «рогатих».

«Тролейбуси мають закуплятися поетапно. Чи подані зараз документи на тендер я не знаю, але вони готувалися», - відповіла Лілія Єлова. Микола Федік зазначив, що на питання у кого купують тролейбуси так і не відповіли під час попередньої сесії. Разом із тим, уже виділяють гроші, тому, напевно, відомо, у кого їх куплять, вважає депутат.

Із бюджету області місто отримало 720 тисяч субвенції. Їх направлять на проведення ЗНО та придбання обладнання для перших класів так званої «Нової української школи». Ще близько 450 тисяч гривень на обладнання необхідно виділити з бюджету Луцька.

Алла Надточій запитала, яке саме обладнання куплять для перших класів.

«Буде функціонувати 103 класи. Передбачено індивідуальні парти, робочі місця вчителям, придбання копіювальної техніки, техніки для ламінування, ноутбука, наочних матеріалів. На Луцьк надійшла сума лише 50 % із державного бюджету, а не 70 %, як планувалося раніше. Але цієї суми вистачить», - відповіла начальник управління освіти Зіновія Лещенко.

Окрім того, 100 тисяч гривень підуть на капремонт зупинки на вулиці Рівненська, 50 тисяч – на ремонт балконів у центрі міста, 4 мільйона – на придбання тролейбусів для ЛПЕ, 2 мільйони – на придбання житла атовцям, 400 тисяч – на ремонт ліфтів, 1 мільйон – на придбання контейнерів для роздільного збору сміття, 160 тисяч – на ремонт світлофорів та 2 мільйони на їх будівництво, 200 тисяч – на будівництво причалів на Стиру.

Радник мера міста Ігор Поліщук запропонував «зняти» 800 тисяч гривень з ремонту доріг і виділити їх ЛПЕ на заміну 4 кілометрів контактної мережі на вулиці Гнідавській. Цю пропозицію підтримали.

Заступник міського голови Костянтин Петрочук повідомив, що в Луцьку виникла проблема з утилізацією трупів тварин. Відтак, 490 тисяч гривень замість ремонту доріг підуть на придбання крематора.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні