На Волині від запалення легень померла студентка медколеджу

9
5
На Волині від запалення легень померла студентка медколеджу
Від запалення легень померла студентка Ківерцівського медколеджу.

Дівчина померла в ніч з 16 на 17 січня. Інформацію про смерть також підтвердила у коментарі для ІА "Конкурент" директор медколеджу Тетяна Комшук.

Про те, що студентка ходила на заняття із запаленням легень, у медколеджі ніхто не знав. Тетяна Комшук підтвердила, що вона була вчора на занятті. Запалення не виявили напередодні. До слова, дівчині нещодавно, 13 січня, виповнилося 17 років.

"Ми всі в шоці і досі не можемо дійти до пам'яті від того, що сталось. Вона вчора була на занятті, там були й лікарі, які їх вели. Вона не жалілась ні на що, не було в неї абсолютно ніякого прояву. Вона прийшла на квартиру, поїла і, кажуть, їй стало погано", – розповідає директор.

Студенти з цього коледжу в розмові з журналістом "Конкурент" скаржились на жорсткі вимоги навчального закладу, пов'язані з відвідуванням занять. Із їхніх слів, були випадки, коли викладачі ігнорували наявність у студента довідки від лікаря і високу температуру й вимагали присутності на заняттях.

Втім директор навчального закладу запевняє, що це неправда і така інформація не відповідає дійсності. Із її слів, зазвичай тих студентів, які не хочуть пропускати пар, але приходять на навчання хворими, відправляють додому, щоб вони не інфікували інших. Оскільки в коледжі навчається майже 900 студентів.

Втім були й випадки, коли студенти симулювали і приносили фальсифіковані довідки від лікаря.

Тетяна Комшук розповіла, що сьогодні весь коледж прощався зі студенткою. І досі ані викладачі, ані студенти не можуть оговтатися від цієї новини.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Навчався в цьому закладі. Дійсно вимоги до відвідування дуже строгі . За кожен пропуск довідка обов'язкова, але довідки ніхто не ігнорує. Просто вимагають здачу усіх лекцій, практичних занять і заліків які студент пропустив. Щоправда у мене сумніви сприводу того що викладачі могли непомітити що студентка хвора, це все ж таки запалення легень...
Відповісти
Яка іронія долі(
Відповісти
Смерть молодої дівчини - це шок, а ще більший шок від того, що навчалася в медичному коледжі.... Моя донька - студентка даного коледжу і знаю з власного досвіду: викладачі не дивляться на стан здоров'я студентів. Для них головний показник - студент на парі. Грип, ОРВІ, нежить, висока температура - іди в коледж, тому що пропуски треба відробляти.. Я сама неодноразово залишала хвору доньку дома, а вона - випивала ліки, і бігла на навчання. Для мене шок ще й в іншому: викладачі з медичною освітою і вчать ще в стінах медколеджу майбутніх медичних працівників нехтувати правилами поведінки з хворими, а студенти ще діти - пройде.. І це не правда, що ніхто не знав про стан загиблої напередодні.. Викладачі себе захищають, так як і любий лікар в лікарні: покривають один одного, винен пацієнт, що помер в лікарні...
Відповісти
Втім директор навчального закладу запевняє, що це неправда і така інформація не відповідає дійсності. - Доповню ваш коментар. Піджали хвоста коли прижало, я б за таке притягнув до відповідальності. Бо дійсно так воно і є хворий, нікого не цікавить, ходи і вчись, а ні то будеш мати проблеми при здачах екзаменів і заліків. Совки одним словом. І я не хочу нікого винувати, але я більш як упевний що такий випадок стався з вини самого устрою коледжу і відношення до хворих студентів. І НІХТО НІКОЛИ НЕ ВІДПУСКАЄ, ЯКЩО ПРИЙШОВ ХВОРИЙ. Огидно читати такі заяви директора медколеджу, вона ще той пережиток ссср і встановлює свої совко устрої у коледжі. Звіно дисципліна - це важливо, але в міру усього. Нехай це буде для викладачів і директора медколеджу гірким уроком. Бо якби до таких випадків ставилися більш лояльно, дівчинка пішла до лікаря то запобігла розвитку хвороби, і була б зараз здорова, а під тиском таких совків, напевне переживала за успішність та вирішила не отримувати проблем на навчанні і йти попри все на навчання. Потрібно відкривати справу, і робити розслідування ситуації і приймати якихось мір у врегулюванні строгості по відношенню до студентів. Ніякої лояльності.. Дуже обурений данною ситуацією та вимагаю правосуддя.. Але ж мій комент це просто диванний бунт, який в результаті нічого не дасть... і від однієї думки серце обливається кровю. Надіюсь студенти візьмуть владу в руки і змінять щось для себе, адже освіта це для них.
Відповісти
ви заладили "совки, совки", до чого тут "совки"? А поза "совками" ви думаєте студенти в навчальні заклади ходять "хочу йду, хочу ні" і пропущене не здають потім, особливо коли це медичні навчальні заклади? Дуже добре що дотримуються дисципліни і вимагають надолужувати пропущене, а то потім приходять медсестри , фельдшери, акушери на роботу і нічого не вміють, нічого не знають. Викладачі не мають права взагалі то відпускати з занять неповнолітніх учнів, студентів, навіть якщо вони кажуть, що хворі, без підтверждення документального лікарем, бо коли така дитина вийшовши з аудиторії потрапить в халепу, в той час коли б мала бути на навчанні, то тут відповідальність і вина по законодавсту на адміністрації коледжу. Якщо хворі , то потрібно йти до лікаря і приносити довідки, чи їх не пускають в медустанови викладачі коледу? Встав вранці, якщо хворий, то не пішов на пари, а в полілініку, повернувся з довідкою і хто , що зробить? А не сиджу вдома і п"ю ліки, бо сам собі визначив, що я хворий, а ви мені в журнал енок не ставте і вчити пропущене не вимагайте.
Відповісти
Може й так, але проблема в лояльності до саме тих медичних довідок, а не до волі студентів. Ніхто ж не каже розпустити усе. І вірите чи ні, гроші у КМК вирішують усе. Прогулюєш? Не вчишся? Не біда! Давай гроші, ми тобі 5 і ти супермедик! А якщо ти розумний та успішний, но хворієш частенько і не платиш кому треба, то 4 це твій максимум у приблизно половини викладачів. Такі реалії. А на рахунок знань, учать там добре, не дивлячись на усе, якщо хочеш - навчишся. Чи невже мало випадків не кваліфікованих фахівців йде у сферу медецини? Тут шанс отримати знання є у всіх, але є ті які просто вчаться на"мамкіні грошикі" і рішають усе грошима. То що скажете? Все ідеально? Чи знову оспорите мій коментар?
Відповісти
Можливо за совків перегнув, але там щось треба з тим усім трошки змінити! Зокрема лояльність до мед довідок та максимально "прижучити" корупцію!
Відповісти
Чому всі так накинулися на мед коледж, не потрібно судити всю ситуацію не знаючі її ( маю наувазі саме смерть дівчини, та і дисципліну). Викладачі в коледжі навпаки піклуються про стан студентів і завжди попереджають, щоб їм завжди казали якщо шось із здоров'ям. А щодо перездач за пропуски то я б сказала що здавати їх не важко, головне хотіти вчитися і все залежить від самих студентів а не адміністрації так як студенти самі не піклуються про себе!!!
Відповісти
Все це повна маячня, всі такі аналітики, що аж верне. З слів коментаторів в нас не коледж, а концтабір. Якщо в нас такий поганий коледж, то чому ж сюди вступати, а якщо що, то завжди можна забрати документи. Ніхто не примушує платити і не вибиває гроші, це все справа кожного, платять тільки ті, хто не хоче або не може вчити. На рахунок відпрацювань, то на мою думку, це тільки дисциплінує та робить нас відповідальними, а те, що студенти ходять хворі на пари, то це виключно з власної ініціативи, викладачі навпаки забороняють приходити хворими і відправляють додому.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні