Волинь фінансує те, що згідно закону повинна фінансувати держава, - Михайло Імберовський

0
0
Волинь фінансує те, що згідно закону повинна фінансувати держава, - Михайло Імберовський
Депутат Волинської облради Михайло Імберовський хоче, щоб утримання та функціонування установ державної ветеринарної медицини повернули на фінансування з держбюджету.

"Держава так полюбила децентралізацію, що в отих обіймах невдовзі задушить місцеве самоврядування. 20 мільонів гривень не дорахується Волинь цьогоріч, бо фінансує те, що згідно закону повинна фінансувати держава", - пише депутат на своїй сторінці у Фейсбуці.

За його словами, такі об'єкти, як 27 школа в Луцьку, перинатальний центр, дороги, садочки та інші важливі речі почекають.

Зазначимо, що після внесенням змін до Бюджетного кодексу України з 1 січня 2015 року видатки на заходи з проведення лабораторно-діагностичних, лікувально-профілактичних робіт, утримання ветеринарних лікарень та ветеринарних лабораторій здійснюються за рахунок обласних бюджетів.

При цьому джерела доходів, за рахунок якого ці видатки мають проводитись не визначила, а все управління ветеринарною медициною, майно, приміщення, автотранспорт залишилось у віданні Держпродспоживслужби, тобто держави.

Наразі на обласному рівні ніхто не вповноважений прийняти рішення щодо призначення чи звільнення керівників ветмедицини, скорочення персоналу та закриттю нерентабельних ветустанов.

"Тобто маємо ситуацію, коли кажуть, ви гроші на утримання давайте, але в процес не втручайтесь, бо ми краще знаємо як і що. Панове урядовці, але ж як правило за музику платить, той хто її замовляє, а не всі хто в цей час знаходиться в танцювальній залі", - зауважує депутат.

"Виникає запитання: яким же чином органи місцевого самоврядування зможуть розбудовувати регіони та долучатися до децентралізаційної реформи, якщо від початку реформ на них щороку перекидають додаткове фінансове навантаження не надаючи жодних ресурсів і повноважень?" - додає він.

Тому Михайло Імберовський зареєстрував в облраді проект Звернення Волинської обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо упорядкування питань з утримання та функціонування установ державної ветеринарної медицини, в якому пропоную вирішити питання щодо повернення з 01 січня 2018 року їх фінансування з державного бюджету.

"Крім того уже давно пора вносити відповідні зміни у законодавстві і переводити лікувальну ветмедицину на приватну практику, як це зроблено в Європі", - підсумовує депутат.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні