У Рівненській області запровадили карантин: що сталося

0
У Рівненській області запровадили карантин: що сталося
У частині Здолбунова та навколишній селах ввели карантин через зафіксований випадок пташиного грипу.

Інформують у Здолбунівській міській раді.

У Рівненському районі зафіксовано випадок захворювання на пташиний грип. Тож епізоотичну ситуацію щодо захворювання на грип птиці в Рівненському районі визнано загрозливою відповідно до рішення Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Рівненській РДА. З огляду на це у буферній зоні та зоні спостереження на території Здолбунівської громади з 2 січня введено карантинні обмеження.

Визначено комплексні заходи запобігання захворюванню, які впроваджуватимуться у громаді.

У буферній зоні (східна частина міста Здолбунів) та зоні спостереження (села Копиткове, Новомильськ, Степанівка, Богдашів, Кошатів, Ільпінь, Орестів та м. Здолбунів):

Заборонено вивезення з буферної зони в інші господарства та реалізацію населенню живої птиці, товарних та інкубаційних яєць, продуктів птахівництва, кормів, господарчого обладнання, та пташиного посліду. Вивезення і переміщення птиці, домашніх тварин з господарства може здійснюватись лише за рішенням відповідного головного державного інспектора ветеринарної медицини.

Заборонено проводити ярмарки, виставки, базари, де скупчується птиця, а також випускати дику птицю, яка розводиться в неволі, для поповнення поголів'я дичини.

Окрім того, у буферній зоні постійно проводитиметься нагляд за клінічним станом птиці на птахівничих фермах та в особистих селянських господарствах.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні