У Рівненській області запровадили карантин

0
У Рівненській області запровадили карантин
У селі Нова Мощаниця Мізоцької селищної ради зафіксовано випадок захворювання собаки на сказ.

Про це повідомляють у Рівненському районному управлінні ГУ Держпродспоживслужби.

08.11.2023 року о 14.00 год. до спеціаліста ветеринарної медицини надійшло повідомлення від жителя села Нова Мощаниця, що 07.11.2023 загинула його собака біло-сірої масті віком 2 місяці. Зі слів власника стало відомо, що 04.11.2023 собака захворіла, у тварини були ознаки слинотечі з рота, не приймала корму, поводила себе неадекватно. Тварина утримувалася в будинку у кімнаті. Собака нанесла покус знайомій власника і подряпини власнику.

Спеціалістом ветеринарної медицини було відібрано та направлено патматеріал до Рівненської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби для дослідження на сказ. Вірусологічним дослідженням патологічного матеріалу від 09.11.2023 року встановлено захворювання на сказ.

У зв’язку із цим, рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Рівненській РДА від 09.11.2023 року № 25 було оголошено неблагополучним село Нова Мощаниця, щодо захворювання на сказ та введені карантинні обмеження, а також, визначено наступні межі загрозливої зони:

села Стара Мощаниця, Ступно, Святе, Мости та Суйми Мізоцької селищної ради.
В рамках прийнятого «Плану заходів по ліквідації вогнища сказу в с. Нова Мощаниця, оточуючих населених пунктах, лісових та польових масивах, які входять в загрозливу зону» вживаються всі заходи по недопущенню поширення збудника інфекції.

Контактних з хворою собакою осіб було направлено до медичного закладу для визначення необхідності призначення антирабічного лікування.

До зняття карантинних обмежень на неблагополучній на сказ території забороняється вивезення за межі собак, котів та диких тварин.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні