Якими бувають комфорки для електроплит*

0
8
Якими бувають комфорки для електроплит*
Хороша електрична плита поєднує в собі функції кількох побутових пристроїв, як мінімум, духової шафи та варильної панелі. Можливі також опції мікрохвильової печі, пароварки і так далі. Широкий асортимент і за матеріалами, габаритами та іншими параметрами. Конфорки для електричних плит відрізняються за своїм розміром, потужністю та типом. Вони бувають у вигляді кола, а можуть бути спіральними, конфорка може бути чавунною, а на деяких плитах встановлена галогенова, зустрічаються також індукційні та рапідні моделі.

Вибираючи електричну плиту, важливо приділити увагу конфоркам, однак не варто забувати й про таку річ, як тен для плити, адже нагрівальні елементи для електричних та газових плит потрібні для отримання необхідної температури.

На сьогоднішній день можна назвати п'ять типів конфорок в електричних кухонних плитах: чавунні, рапідні, галогенні, індукційні та Hi-Light.

Чавунні



Конфорки з чавуну мають круглу плоску конфігурацію та трохи випирають над загальною поверхнею. Під нею прихований нагрівач у вигляді спіралі – від неї тепло швидко поширюється металевим елементом і нагріває дно посуду. Перевага чавунної конфорки – міцність та надійність.

Така панель може служити не просто роками. А десятиліттями. Твердий та міцний чавун практично неможливо пошкодити, а також легко очистити від забруднень. Електроплити з чавунними конфорками – найдешевші в порівнянні з іншими типами.

Рапідні



Нагрів у рапідних конфорках здійснюється за рахунок високотемпературних спіралей. Вони повністю нагріваються і остигають за 10 секунд, що дуже зручно та ефективно при готуванні об'ємних страв.

Галогенні



Галогенні конфорки ще функціональніші та продуктивніші, але, на жаль, не такі довговічні. Хоча найвідоміші виробники пропонують панелі, які служать до 8 років. Принцип роботи галогенної конфорки ґрунтується на трубках, заповнених розрідженими парами інертних газів. Нагріваються і остигають такі конфорки моментально, і це знижує ризик опіків.

Індукційні



Працюють вони зовсім інакше, за принципом електромагнітної індукції. У кожну зону нагріву вбудована спеціальна котушка, що створює магнітне поле. Воно впливає на днище посуду, перетворюючись на енергію. Вона і нагріває блюдо, але температура варильної поверхні при цьому не змінюється. Тобто ви ніяк не обпечетеся під час готування на такій електроплиті. З погляду енергоспоживання індукційні конфорки – найекономічніші.

Hi-Light



Це один із найпопулярніших типів конфорок в електричних плитах. Вони відрізняються спеціальним нагріваючим елементом - гофрованим нагрівачем змієподібної форми. Він займає весь периметр конфорки, тому гарантує високу якість нагріву. Конфорки типу Hi-Light легко регулюються за потужністю нагріву, дуже швидко остигають. Але витрачають у півтора рази більше електрики, якщо порівнювати, наприклад, з рапідною.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні