Види тонометрів та їх специфіка застосування*

0
Тонометр - медичний пристрій для вимірювання тиску. Апарат широко використовують як в медичних закладах так і для домашнього, щоденного використання. Важливість апарату в тому, що з його допомогою можна контролювати артеріальний та внутрішньоочний тиск, підвищений рівень якого може свідчити про наявність гіпертонії.

Коли треба застосовувати тонометр



Щоденний контроль артеріального тиску важливий людям у яких є захворювання на сахарний діабет. Також тонометр завжди стане в пригоді, коли у людини розпочався головний біль чи запаморочення. Вимірявши тиск людина зможе визначити, понижений він чи підвищений і тоді вже вирішить, чи потрібна йому медична допомога. Згідно медичної статистики, близько 80% інсультів можна було б уникнути якби люди мали вдома тонометр та регулярно контролювали свій тиск.

Види тонометрів та їх специфіка застосування



В цілому тонометри поділяють на автоматичні, напівавтоматичні та механічні.

Механічні тонометри для вимірювання тиску складаються з декількох частин:

  • Манжети;

  • Груші для накачування;

  • Фонендоскопу;

  • Манометру на якому відображаються результати вимірювань.



Для визначення частоти пульсу та прослуховування тиску використовується фонендоскоп. То, варто зазначити, якщо в людини поганий слух, то їй буде дуже важко прислухатись до наявних показників. Механічні тонометри мають зміну манжету, а це в свою чергу дозволяє зручно використовувати пристрій як для дитини, так і для дорослого.

Механічний тонометр вважається найточнішим, його можна використовувати як самостійно - маючи гарний слух, так і за допомогою іншої людини.

Напівавтоматичні тонометри - також в своїй збірці мають манжету та грушу. Фонендоскоп як в механічному пристрої немає, замість нього використовується електронний дисплей з кнопками керування. Є моделі тонометрів які працюють від мережі, а також від батарейок. Окрім класичної функції вимірювання тиску можуть бути додаткові параметри, наприклад, запам'ятовування попереднього вимірювання тиску та сердечного ритму. Варто підкреслити, що якщо людина має значну слабкість в тілі, то їй буде досить важко самостійно накачати повітря за допомогою груші.

Автоматичні моделі тонометрів буквально виконають все за вас, адже все що необхідно зробити користувачу, це лише натиснути кнопку запуску. Такий апарат компактний, простий у використанні, не потребує участі іншої людини, все можна робити самотужки. Більшість таких моделей працюють від батарейок, проте на сайті нашої компанії Ортомедіка є варіанти які працюють і від мережі. Для того, щоб отримати максимально точні результати при вимірюванні тиску автоматичним тонометром достатньо лише спокійно сісти та не розмовляти під час вимірювання, щоб не збивати серцевий ритм. В більшості моделей є додаткові функції:

  • Апарат показує результати попередніх вимірюваннь;

  • Індикатор аритмії;

  • Показник правильності накачування та закріплення манжети.

  • Якщо ви після вимірювання тиску забули вимкнути апарат, то не хвилюйтесь, що батарейки швидко розрядяться, адже пристрій сам вимкнеться через деякий час після використання.



Окрема модель автоматичного тонометру - пристрій для вимірювання тиску на зап'ястя. В такому пристрої екран поєднаний разом з манжетою, який кріпиться на зап'ястя. Щоб отримати максимально точні результати з таким пристроєм, то людині необхідно сісти, руку з прикріпленим приладом розмістити на рівні грудей, та в спокійному розслабленому стані провести вимірювання. Апарат має маленьку вагу та розмір, завдяки чому його зручно брати з собою навіть у відрядження або на відпочинок. Щоб виміряти тиску не має потреби роздягатися, апарат буде чутливим навіть через рукав кофти.

Ви в пошуках тонометр для домашнього користування? - Тоді ви вже в потрібному місці. В каталозі компанії ortomedica є безліч варіантів механічних, автоматичних та напівавтоматичних моделей за гарною ціною та гарантією від виробника. Якщо ви не знаєте який тип тонометру та яку саме модель ви хочете, тоді наші спеціалісти порекомендують вам пристрій спираючись на ваш запит.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні