Як вибрати кавову машину*

0
1
Як вибрати кавову машину*
Багатьом людям дуже важко уявити свій ранок без філіжанки ароматної кави, але коли часу на її грамотне приготування в турці просто немає, на виручку приходить кавова машина. Вибір кавомашини для вашого дому чи офісу з часом стає однією з найгостріших проблем. Особливо, якщо ви звикли пити гарну, правильно обсмажену, і грамотно заварену каву. Адже нікому не хочеться пити малоприємну коричневу рідину, яку навіть кавовим напоєм важко назвати.

Для того щоб обрати для себе хорошу кавомашину потрібно визначитися зі своїми смаками, фінансовими можливостями і звернути увагу на дизайн інтер'єру вашої кухні, все-таки пристрій, який стане її невід'ємним елементом має радувати вас щоранку не лише смачною кавою, а й приємним зовнішнім виглядом так, як робить це кавова машина krups, також необхідно ознайомитись з основними характеристиками та вибрати ту ідеальну, в якій можна буде готувати саме свій улюблений напій.

Як працює кавова машина



Приготування ароматної кави виконується у кілька етапів:

  • Помол кавових зерен або засипання меленої кави (залежить від моделі пристрою);т

  • Подання мелених зерен у вузол заварювання. Нагрівання води;

  • Подача гарячої води під тиском через мелені зерна.



Вода проходить через мелену каву і насичується її смаками та ароматами. Готовий напій через диспенсер подається до чашки. У такий спосіб готується еспресо, ристретто, американо – напої без додавання молока чи молочної піни. Майже завжди додатково у кавомашини є вбудований капучинатор, який збиває піну з молока і дозволяє готувати латте, капучіно, маккіато або ж інші кавові напої.

У кавовій машині має бути можливість регулювання рівня міцності, ступеня помелу та температури. Деякі пристрої дозволяють програмувати окремі рецепти індивідуально. У цьому випадку є можливість, наприклад, вибирати співвідношення води, молока та пінки для латте.

У різних виробників методи регулювання міцності напоїв різняться. Кавомашини можуть змінювати температуру і швидкість подачі води, підлаштовувати час приготування, використовувати різну кількість зерен або пропускати воду тільки по окремих ділянках спресованого порошку.

Для помолу виділяють чотири основні ступені: грубий, середній, тонкий та порошкоподібний. У кавомашини повинен бути регулятор хоча б цих основних ступенів. Чим крупніший помол, тим слабше виражений смак напою, з'являється кислий відтінок. А надто дрібний порошок гірчитиме, даючи палений смак.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні