--> Лікування туберкульозу подорожчає втричі, хворими займуться і сімейні лікарі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лікування туберкульозу подорожчає втричі, хворими займуться і сімейні лікарі

1
-12
Лікування туберкульозу подорожчає втричі, хворими займуться і сімейні лікарі
В українській медицині назріває революція. Лікування туберкульозу в Україні у 2021 році планують зробити дорожчим принаймні втричі. Крім того, в Міністерстві охорони здоров’я (МОЗ) хочуть, аби супровід пацієнтів, яких виписали із лікарні після лікування на сухоти, займалися ще й сімейні лікарі.

МОЗ у бюджетному запиті на наступний рік різко збільшує тариф на лікування туберкульозу, повідомив на брифінгу 25 вересня очільник МОЗ Максим Степанов.

Якщо нині він складає 20 тис. 663 грн на одного хворого, то у 2021 році керівники галузі пропонують встановити його на рівні 63 тис. 535 грн. Степанов стверджує, що саме такими є реальні витрати на лікування і ця сума дозволить «реально пролікувати хворого, а не економити на всьому».

В МОЗ пропонують також встановити окремий тариф для сімейних лікарів, які здійснюватимуть супровід хворих на туберкульоз вдома, після виписки з лікарні. Степанов розповів, що лікування триває і після стаціонару, амбулаторно, коли пацієнти повинні, наприклад, приймати відповідні ліки.

Хтось має супроводжувати таку категорію хворих, тому запроваджуємо тариф на супровід для сімейних хворих на амбулаторному рівні, — сказав міністр.

Орієнтовно такий тариф складати 1 тис. 80 грн на одного хворого.

В МОЗ також прогнозують, що в 2021 році в Україні лікуванням на туберкульоз буде охоплено 43 тис. 981 особу.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Рехформи медицини в ділі.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні