У волинському селі відбулося святкове богослужіння на честь першої річниці у ПЦУ

1
2
У волинському селі відбулося святкове богослужіння на честь першої річниці у ПЦУ
У суботній ранок до Свято-Троїцького храму села Лобачівка, що на Горохівщині, вісвяткували рік у єднанні з Православною церквою України. Святкова служба відбулася 29 лютого.

На святкове богослужіння прибули не лише місцеві мешканці, а й гості села, які приїхали розділити радісну подію з лобачівцями. Зокрема, і священники із сусідніх міст та сіл: декан Горохівського благочиння Андрій (Сидор), настоятелі храмів міста Берестечка священники Микола (Качмар) та Володимир (Курчин) та храму села Смолява – отець Андрій. Про це пише Правда.Волинь.



Рік тому у храмі відбувався вихід з Української православної церкви (Московського патріархату) та перехід релігійної громади до Православної церкви України і церква отримала нового настоятеля – отця Сергія (Петрощука).

«Слава Богу, що він благословив нас бути сьогодні в єдності помісної Православної церкви України, допоміг рік тому зробити так, як цього хотіли багато наших попередників – ті, хто ходив до цього храму і хто хотів, щоб у ньому лунала молитва рідною українською мовою. Бо ж мова – це наша душа. Коли ми забудемо її, не будемо її шанувати – ми втратимо й Україну», – наголосив Андрій Сидор.



«Радий, що сьогодні у храмі стільки людей. Знаю, що у лобачівці – глибоко віруючі люди. Дякуючи Богу і вам, і отцям, які були присутні рік тому у важкі дні переходу, сьогодні ми в святому храмі молимось рідною мовою», – додав він.

Не могли не згадати й імена активних місцевих мешканців, без яких не відбулося би переходу до ПЦУ та які першими свідомо почали процес переходу.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Грип навколо, всі цілують один хрест
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні