--> Медики дали поради, від яких хвороб потрібно вакцинуватись | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Медики дали поради, від яких хвороб потрібно вакцинуватись

0
-2
Медики дали поради, від яких хвороб потрібно вакцинуватись
Медики розповіли про рекомендовані щеплення, які не входять в обов’язковий перелік, але захищають від небезпечних хвороб.

Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Міністерства охорони здоров’я України.

Вказано, що в Україні є календар профілактичних щеплень, що передбачає вакцинацію проти 10 захворювань: туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюка, правця, кору, гепатиту В, гемофільної інфекції, краснухи, епідемічного паротиту. Вакцини закуповуються державою, що гарантує можливість українцям отримати безоплатні щеплення проти цих хвороб.

“Також є рекомендовані щеплення, що не входять в обов’язковий перелік, але можуть захистити від небезпечних хвороб. Такі вакцини можна придбати за власний кошт в аптеці або зробити щеплення у приватній клініці”, — йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що серед хвороб, від яких можна отримати щеплення — вітряна віспа. Від цієї хвороби рекомендують вакцинуватись жінкам, які планують вагітність і раніше не хворіли на “вітрянку”. Ще одна хвороба, від якої можна отримати вакцину — папіломавірус. Щеплюватись потрібно до початку статевого життя, оскільки інфікування відбувається під час статевого акту.

Також щеплення можна отримати від гепатиту А та В. Зокрема, від гепатиту А радять отримати щеплення тим, хто планує подорожувати до країн Африки, Азії та Південної Америки, де можна захворіти, вживаючи забруднену воду. Щеплення від гепатиту В можна отримати безкоштовно дітям, а для дорослих вона рекомендована.

Отримати щеплення можна від пневмококової інфекції, яка щорічно вбиває 1,6 млн людей, половина з яких — діти до 5 років. Також вакцинують від менінгококової інфекції, ротавірусної інфекції та грипу. Від грипу краще вакцинуватися до початку циркуляції вірусу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні