У районі на Волині на виробництвах часто травмуються люди

0
-1
У районі на Волині на виробництвах часто травмуються люди
У 2019 році в місті Ковелі, Ковельському та Старовижівському районах відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області зареєстровано 13 (з них 3 – смертельно, 2 з можливою інвалідністю) потерпілих від нещасних випадків на виробництві.

Про це пише Про Ковель.

У стані алкогольного сп’яніння трапилось два нещасні випадки, один - із смертельним наслідком, один - з можливою інвалідністю працівника.

Через невиконання інструкцій з охорони праці загинув працівник ТОВ «Волма»; важкі травми кісток таза отримав виконроб компанії ТзОВ «Калина» внаслідок падіння в забетоновану яму на території підприємства; через дорожньо-транспортну пригоду загинув водій вантажного автомобіля ТОВ «Транс-Ковельавто»; травми правої стопи зазнав електрослюсар ТОВ «Дубечненський керамічний завод» внаслідок незахищених захисним кожухом шестерень приводу руху електролафети; травму несумісну із життям завдав кінь підсобному робітнику СТОВ «Зоря».

Проведений аналіз обставин і причин травматизму на підприємствах за 2019 рік показує, що основними його причинами є: організаційні 61.5 % (8 випадків); технічні 15.4 % (2 випадки); психофізіологічні 15.4 % (2 випадки); техногенні, природні, екологічні та соціальні 7.7 % (1 випадок).

З-поміж іншого, організаційні причини настання нещасних випадків — це вчасне проведення інструктажів та навчання з питань охорони праці, забезпечення працівників відповідними інструкціями, засобами індивідуального та колективного захисту, здійснення контролю за додержанням працівниками вимог нормативно-правових актів з охорони праці та ін..

Враховуючи вищенаведені дані, Ковельське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області звертає увагу роботодавців, керівників та спеціалістів служб охорони праці суб’єктів господарювання на посиленні профілактичних заходів, виконання яких сприятиме зменшенню виробничого травматизму.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні