У Хіросімі хочуть знести будинки, які пережили атомне бомбардування

0
4
У Хіросімі хочуть знести будинки, які пережили атомне бомбардування
Адміністрація префектури Хіросіма прийняла рішення про знесення в найближчі роки двох будівель, які вціліли після американського атомного бомбардування 1945 року.

Про це з посиланням на агентство Kyodo пише "День".

Йдеться про двоповерхові будівлі 1913 року, де розташовувалося підприємство з виробництва одягу і взуття для потреб імператорської армії. Також там були складські приміщення і центр розподілу готової продукції. У Хіросімі ці будови перебувають недалеко від центру міста і всього в 2,7 км від епіцентру вибуху атомної бомби.

Це одні з найбільших будівель, що залишилися після атаки бомбардувальники ВПС США. Їхній дах сильно постраждав, проте міцні стіни із залізобетону і червоної цегли витримали потужний удар. Відразу після атаки там був організований тимчасовий пункт допомоги постраждалим жителям.

Причиною знесення стала старість конструкцій і їх погана сейсмостійкість. Згідно з проведеною експертизою, вони не здатні витримати сильний землетрус магнітудою вище 7. За попереднім планом, знесення відбудеться в 2022 році.

Проти рішення адміністрації виступила громадськість Хіросіми, в першу чергу організації, що об’єднують тих, хто вижив після бомбардування. На їхню думку, ці будівлі нагадують світу про трагедію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні