Гендиректора волинського підприємства судили через борги по зарплаті

0
-2
Гендиректора волинського підприємства судили через борги по зарплаті
Гендиректора «Ковельсільмашу» судили за борги по зарплаті. Суд закрив провадження щодо керівника підприємства, якого винили у невчасних виплатах заробітної плати своїм працівникам.

Про це пише "Район. Ковель".

Управління держпраці у Волинській області під час перевірки встановило, що генеральний директор ТОВ «Виробниче об’єднання «Ковельсільмаш» Андрій Міхєєв порушив чинне трудове законодавство: зарплата на підприємстві виплачувалась працівникам нерегулярно, ігноруючи умови колективного договору.

Заробітну плату за лютий-березень 2019 року було виплачено у травні-червні на загальну суму 1 821 487 гривень. Деяким робітникам зарплата за квітень-травень виплачувалась у липні-серпні. В період з 1 липня по 14 серпня не виплачено працівникам підприємства платню за червень, сума заборгованості із виплати зарплати на дату перевірки становила 198 тисяч гривень.

Протокол про адміністративне правопорушення з боку гендиректора було складено державним інспектором 14 серпня.

«Справа надійшла до суду 13.11.19 р., тобто за 1 день до спливу терміну накладення адмінстягнення, що визначений ст. 38 КУпАП, що є критично малим терміном для надіслання судової повістки з врахуванням віддаленості місця проживання особи», – йдеться в судовій постанові.

Суддя Ковельського міськрайонного суду Ірина Логвинюк закрила провадження у справі через закінчення строку накладення адміністративного стягнення.

У постанові суду також вказують, що Андрій Міхєєв раніше не піддавався адмінстягненню.

У 2016 році, згідно протоколів про адміністративне правопорушення, генеральний директор ТОВ «ВО «Ковельсільмаш» Андрій Міхєєв занизив об’єкт оподаткування, не утримав і не перерахував до бюджету податок на доходи фізичних осіб та військовий збір із сум доходів у вигляді додаткового блага, наданого підзвітним особам, порушив ведення податкового обліку в частині визначення податку на прибуток, сум податкового зобов’язання та податкового кредиту з податку на додану вартість. Однак суд прийшов до висновку про недоведеність його вини.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні