Директора «Ковельсільмашу» судили через податки

0
0
Директора «Ковельсільмашу» судили через податки
Директор ТОВ «ВО «Ковельсільмаш» притгяався до адміністративної відповідальності бо занизив об’єкт оподаткування.

Ковельський міськрайонний суд розглянув матеріали, які надійшли від заступника начальника Ковельської об’єднаної державної податкової інспекції головного управління ДФС у Волинській області про притягнення до адміністративної відповідальності генерального директора ТОВ «ВО «Ковельсільмаш» за двома статтями Кодексу України про адмінправопорушення. Про це повідомляє Район.Ковель.

Згідно протоколів про адміністративне правопорушення, генеральний директор ТОВ «ВО «Ковельсільмаш» Андрій Міхєєв занизив об’єкт оподаткування, не утримав і не перерахував до бюджету податок на доходи фізичних осіб та військовий збір із сум доходів у вигляді додаткового блага, наданого підзвітним особам, порушив ведення податкового обліку в частині визначення податку на прибуток, сум податкового зобов’язання та податкового кредиту з податку на додану вартість.

За даними державної фіскальної служби, гендиректор порушив 11 статей Податкового кодексу України та вчинив правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 163-1, ч. 1 ст. 163-4 КУпАП, що тягне за собою накладення штрафу у розмірі від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як вбачається з наданих суду матеріалів, за результатами перевірки ТОВ «ВО «Ковельсільмаш» 9 вересня 2016 року працівниками Ковельської ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області було складено акт про результати планової виїзної перевірки підприємства з питань дотримання податкового, валютного та іншого законодавства за період з 1 січня 2013 р. по 31 березня 2016 р.

На підставі вищевказаного акту перевірки 6 жовтня 2016 р. винесено три податкові повідомлення-рішення, які оскаржено підприємством. На даний час скарга знаходиться на розгляді у ДФС України і остаточного рішення ще не прийнято.

Крім того, за наслідками перевірки щодо генерального директора ТОВ «ВО «Ковельсільмаш» 16 листопада 2016 року складено протоколи про адміністративне правопорушення.

Вивчивши матеріали, суддя Ковельського міськрайонного суду Тетяна Денисюк прийшла до висновку про недоведеність на даний час вини Андрія Міхєєва у вчиненні інкримінованих йому адміністративних правопорушень та постановила закрити провадження у справі.

До речі, судовий розгляд майже співпав із святковими заходами з нагоди 50-річного ювілею із дня заснування заводу «Ковельсільмаш», нинішній президент якого Микола Заікін (на фото) у вересні отримав від Президента України державну нагороду – звання «Почесний машинобудівник України»: «за значні успіхи у виконанні виробничих завдань, підвищення продуктивності праці, створення нових конкуретноспроможних зразків вітчизняної техніки».


Хоча ще 2 січня 2013 року ухвалою господарського суду Волинської області порушено провадження у справі про банкрутство публічного акціонерного товариства «Ковельсільмаш», керівником якого був той же Микола Заікін.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні