«ПриватБанк» без дозволу знімає гроші з карток: що робити українцям

0
«ПриватБанк» без дозволу знімає гроші з карток: що робити українцям
В Україні банки мають право без дозволу клієнтів списувати частину зарплати чи пенсії. Усього є кілька випадків, коли банк змушений іти на такий крок.

Про це пише Обозреватель.

Як йдеться у відповіді ПриватБанку на скаргу клієнта, списувати гроші із зарплатної чи пенсійної картки клієнта можуть у тому випадку, якщо клієнт вчасно не погасив кредит. Про це йдеться у Правилах використання кредиту. Однак у судах деяким клієнтам вдається довести, що таке списання є незаконним.

Ще одне правило: гроші з рахунку можуть без дозволу списати на запит виконавчої служби. Виконавча служба отримує відповідний документ або від нотаріуса, або від суду. Щоб стягнути борг, виконавець може надіслати відповідний лист щодо боржника до банку, а банк зобов'язаний відреагувати.

Що робити, якщо з рахунку зникли гроші?

Перше, що потрібно зробити, – це перевірити свій банківський застосунок. У ньому можна подивитися виписку за рахунком та дізнатися, на що було знято кошти. Потім необхідно звернутися до банку з проханням роз'яснити, чому відбулося списання.

Якщо у вас є кредит у Приватбанку і банк почав самовільно списувати гроші з пенсії чи зарплати, найкращий спосіб – сплатити борг перед банком. Однак про всяк випадок також варто відправити в банк письмову вимогу припинити списання та заявити, що ви не підписували договір, який передбачає списання. Якщо банк у відповідь надішле повідомлення, що списання продовжаться, ви зможете використати його в суді.

Якщо гроші списуються за листом від виконавця, вам необхідно знайти виконавця судового рішення, звернутися до нього з проханням зняти арешт із суми, яка становить дві мінімальні зарплати, а також у найкоротший термін погасити свій борг.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні