На Волині вакцину проти сказу розкидають з літаків

1
-1
На Волині вакцину проти сказу розкидають з літаків
На Волині розпочали досить незвичну вакцинацію диких тварин: препарат розкидають просто із літаків по всій території області.

Про це повідомляє видання "Газета.юей".

Таких вакцин у кожному ящику 160. Всередині приманки – блістер з антитілами. Коли звір його прокушує, препарат, який запобігає захворюванню на сказ, потрапляє в організм.Вакцина діє протягом 2-3 годин, а імунітет виробляється приблизно на 14 день.

Капсули розкидують через встановлений у літаках барабан. Загальний обсяг – понад 400 тисяч доз.

"Повинно бути 25 штук на кілометр квадратний. Це спеціальна машинка, яка обладнана GPS. Принцип дії в роботі: закидається вакцина в барабан, вмикається кнопка запуску",
– розповів Михайло Жидачівський, оператор скидання вакцин.

Перед кожним вильотом літак проходить технічний огляд. У всіх пілотів свій окремий маршрут. А їх загалом є три. Карта польоту завантажена в планшет.

Вакцинацію диких тварин проводять за кошт Євросоюзу. Там позбутися сказу серед звірів змогли за п'ять років. Тепер же європейці вкладають гроші в сусідні держави, аби хвороба знову не повернулась на їх територію. У 2016 році було 67 випадків сказу, у 2017 – 48, а у 2018 – 22.

"За чотири місяці 2019 року ми маємо вже дев'ять випадків захворювання", – зазначив Сергій Войтюк, заступник начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Люди молоді помирають, як мухи ,я так і говорила,що напевно щось скидають у повітря.То вони ідіоти сказ придумали.........щоб таким чином людей погубити..
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні