--> На Волині розкидатимуть вакцину з літаків | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині розкидатимуть вакцину з літаків

0
-2
На Волині розкидатимуть вакцину з літаків
На Волині з літаків розкидатимуть вакцину проти сказу.

У другій декаді вересня на території Любешівського району знову проводитимуться заходи із пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин шляхом скидання вакцини з літаків. Про це пише Любешівська газета "Нове життя".

Епізоотична ситуація по сказу як в Україні в цілому, так і на Любешівщині залишається напруженою. Проводиться вакцинація свійських тварин. Але ж небезпека приходить із дикої фауни.

Досвід країн Європейського Союзу підтверджує: лише пероральна вакцинація гарантує створення імунного фону в диких м’ясоїдних тварин. Вакцини створюють специфічний імунітет, не викликають захворювання у молодих тварин, не виділяють вакцинний вірус із слиною, є безпечними для інших тварин, людини та природного середовища. Розповсюдження вакцини літаком є найекономнішим.

Для фіксації точної локалізації розподілу принад використовують прилади GPS-навігації. Мінімальна щільність принад – не менше 20 доз/кв. км. Розповсюдження вакцини не проводиться над населеними пунктами, болотами, водоймищами, автошляхами, місцями проведення польових робіт.

Начальник Любешівської державної лікарні ветмедицини Петро Корх просить жителів району з розумінням поставитися до таких заходів із вакцинації диких тварин, при виявленні принад не руйнувати їх, не брати до рук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні