--> Для скасування літнього часу Мінекономрозвитку чекає остаточного рішення ЄС | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Для скасування літнього часу Мінекономрозвитку чекає остаточного рішення ЄС

0
-2
Для скасування літнього часу Мінекономрозвитку чекає остаточного рішення ЄС
У разі прийняття ЄС остаточного закону про скасування переходу на літній час, Міністерство економічного розвитку України звернеться до Кабінету Міністрів України щодо можливості внесення відповідних змін до законодавства. Водночас рішення Європейської комісії та Європарламенту не є остаточним рішенням у цьому питанні.

Про це у відповідь на інформаційний запит УНН повідомили в прес-службі Мінекономрозвитку України.

"Мінекономрозвитку здійснює моніторинг ініціатив ЄС щодо зміни порядку обчислення часу … У разі прийняття ЄС остаточного закону про скасування переходу на літній час, Мінекономрозвитку звернеться до Кабінету Міністрів України щодо можливості внесення відповідних змін до законодавства", - повідомили в прес-службі.

Так, у Міністерстві нагадали, що, станом на сьогодні, порядок обчислення часу на території України визначений постановою Кабінету Міністрів України № 509 - час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3 годині на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня о 4 годині на 1 годину назад.

Аналогічний порядок обчислення часу діє на території Європейського Союзу на підставі Директиви 2000/84/ЄС Європейського Парламенту і Ради від 19.01.2001 про перехід на літній час.

У Міністерстві водночас зауважили, що Європейська комісія разом з Європарламентом підтримали скасування переведення годинника двічі на рік у 2021 році.

"Голосування Європейської комісії та Європарламенту не є остаточним рішенням у цьому питанні, але послужить основою для обговорення з країнами-членами ЄС для підготовки остаточного закону", - додали в міністерстві.

Нагадаємо, 26 березня Європейський парламент більшістю голосів підтримав законопроект про скасування переходу між літнім і зимовим часом з 2021 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні