Капеланство в армії будуть розширювати, – Президент

0
-1
Капеланство в армії будуть розширювати, – Президент
Президент України Петро Порошенко пообіцяв розширювати присутність капеланів Православної церкви України в армії.

Про це він заявив у вівторок, 15 січня, на зустрічі з представниками влади, бізнесу і громадськості в Ківерцях на Волині.

«У нас є одна з найпотужніших армій в Європі, яка вихована – головне – на українських патріотичних традиціях. І де нарешті працюють українські капелани», – заявив Президент.

Петро Порошенко додав: «І знаєте,ми будемо точно розширювати присутність капеланів нашої Української церкви в нашій Українській армії».

За його словами, ці традиції ми успадкували від козацтва, героїв Української революції, визвольних змагань, від воїнів Української повстанської армії.

«І для мене надзвичайно важливо сказати це тут, на землі, де УПА постала і де ще живі герої, і де живуть їхні нащадки. І ми віддаємо шану і повагу героям визвольної боротьби», – сказав Президент.

Він нагадав, що нещодавно я підписав Закон, який надав статус учасників бойових дій ветеранам УПА.

«А чому 23 роки до мене цього не робилося? А чому лише зараз віддали належне і вшанували їх?» – запитав Порошенко.

Верховний головнокомандувач також наголосив на важливості введення в армії привітання українських націоналістів.

«А ще дуже важлива річ: на цій землі дуже добре пам’ятають бойове привітання «Слава Україні! – Героям слава!». І зараз це стало знаком присяги на вірність Українскому війську, на вірність Українській державі, нашому народу. Сьогодні це стало частиною військових статутів. Я пишаюся, що навіть іноземні лідери, коли вони підходять до строю почесної варти, все ще хвилюючись, вимовляють слова: «Слава Україні!» І у відповідь чують від почесної варти: «Героям слава!» – сказав Президент.

Фото Михайла Марківа з офіційного інтернет-представництва Президента України
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні